تریدر کیست؟ 5 مهارت کلیدی معامله گر ارز دیجیتال
ترید کارآزموده خوب میداند چگونه با کسب درآمد دلاری، خود را در برابر تورم در اقتصاد ایران بیمه کند. اگر قصد دارید تبدیل به معامله گر موفق بازارهای مالی بخصوص ارز دیجیتال شوید، این مطلب برای شماست.
اینجا شما ابتدا با تعریف تریدر، سپس با 5 مهارت کلیدی معامله گر ارز دیجیتال آشنا میشوید و یک برنامهی 20 هفتهای برای رسیدن به این مهارتها دریافت میکنید. با ما همراه باشید.
تریدر کیست؟
تریدر، برگرفته از لغت انگلیسی “trader” به معنای معامله گر، فردی است که با خرید و فروش داراییها در بازارهای مالی مانند فارکس، ارزهای دیجیتال، سهام و کالا به دنبال کسب سود است.
به عبارت سادهتر، تریدر کسی است که در بازارهای مالی به صورت حرفهای ترید میکند. این فرد با تحلیل بازار و پیشبینی روند قیمتها، سعی میکند، برای کسب سود در بهترین زمان ممکن داراییها را خریداری کرده و در بالاترین قیمت بفروشد.
شغل تریدر: فرصتی برای کسب درآمد دلاری
شغل معامله گری در سالهای اخیر به یکی از مشاغل پرطرفدار، به خصوص در ایران، تبدیل شده است. جذابیت کسب درآمد دلاری و امکان کار از خانه، بسیاری را به سمت این شغل سوق میدهد.
با گسترش شناخت بازارهای مالی، تقاضا برای ردیف شغلی تریدر بیش از پیش افزایش یافته که فرصتهای شغلی مناسبی برای معامله گر با تجربه ایجاد میکند.
در ادامه، به فرصتهای ردیف شغلی تریدر میپردازیم.
فرصتهای شغلی یک تریدر چیست؟
اگر شما تبدیل به یک معامله گر موفق و حرفهای شوید، میتوانید به عنوان تریدر در صندوقهای سرمایه گذاری، کارگزاریها، شرکتهای مدیریت دارایی، شرکتهای خصوصی سبدگردانی و تحلیل بازار استخدام شوید.
در صورت استخدام به عنوان معامله گر یا تحلیلگر بازارهای مالی، معمولاً دورکار هستید و یا به صورت هیبرید (ترکیبی از حضوری و دورکاری) با شرکتها همکاری میکنید. این امر به شما امکان میدهد بدون محدودیت زمان و مکان کسب درآمد کنید.
یکی از جذابترین فرصت شغلی برای یک معامله گر حرفهای استخدام به عنوان عضوی از تیم سیگنال یک شرکت است.
شرکتهای معتبری ارائه دهندهی سیگنال فارکس یا سایر سیگنال های بازار مالی، با جذب بهترین تریدرها، تیم تحلیل قوی تشکیل میدهند و سیگنالهای باکیفیت ارائه میدهند.
مهارتهای کلیدی یک معامله گر
یک تریدر موفق علاوه بر دانش عمیق از بازارهای مالی، مجموعهای از مهارتهای کلیدی را در خود پرورش میدهد. توانایی تحلیل دقیق نمودارها و دادههای بازار، درک عمیق از روانشناسی بازار و مدیریت ریسک از جمله این مهارتها هستند. همچنین، یک معامله گر باید از صبر و حوصله بالایی برخوردار باشد و بتواند در برابر نوسانات بازار آرامش خود را حفظ کند.
توانایی تصمیمگیری سریع و دقیق در شرایط پر تنش و انطباق با تغییرات مداوم بازار نیز از دیگر ویژگیهای ضروری یک تریدر موفق است.
اگر قصد دارید تبدیل به یک معامله گر حرفهای شوید، پیشنهاد میکنیم یکی از بازارهای مالی را انتخاب کنید و فقط روی آن تمرکز کنید.
از آنجایی که درآمد بازار ارز دیجیتال بیش از سایر بخشها است، در ادامه، لیست مهارتهای کلیدی برای یک معامله گر بازار ارز دیجیتال را با شما به اشتراک میگذاریم. شما میتوانید قدم به قدم هر یک از این مهارتها را بیاموزید و با تجربه در بازار واقعی، تبدیل به یک معامله گر موفق شوید.
5 مهارت کلیدی تریدر ارز دیجیتال
برای موفقیت در بازار ارز دیجیتال و سودآوری پایدار، داشتن مهارتهای خاصی ضروری است. در ادامه، 5 مهارت کلیدی را که هر تریدر ارز دیجیتال باید به آن مسلط باشد، توضیح میدهیم.
اولین مهارت: تحلیل تکنیکال
یادگیری تحلیل تکنیکال اولین اصل موفقیت در بازار ارز دیجیتال است. شما با بررسی نمودارهای قیمت، الگوهای قیمتی و اندیکاتورها میتوانید روند بازار را پیشبینی کنید. اجزای تحلیل تکنیکال بهطور خلاصه عبارتند از:
تحلیل نمودار: شناسایی الگوهای قیمتی، خطوط روند، سطوح حمایت و مقاومت و استفاده از اندیکاتورهای مختلف برای پیشبینی حرکت قیمت.
استفاده از ابزارهای ترسیم: رسم خطوط روند، سطوح حمایت و مقاومت، کانالها و استفاده از فیبوناچی برای تحلیل دقیقتر نمودار.
تفسیر حجم معاملات: استفاده از حجم معاملات برای تأیید سیگنالهای خرید و فروش.
دومین مهارت: مفاهیم ارز دیجیتال
بدون درک مفاهیم ارز دیجیتال شما قادر به شناخت فرصتهای سرمایهگذاری و تشخیص پروژههای کلاهبرداری نخواهید بود. بنابراین یادگیری موارد زیر ضروری است.
- بلاکچین: درک فناوری بلاکچین، انواع بلاکچین و مکانیزم اجماع؛
- تفاوت بین کوین و توکن، انواع رمز ارزها (بیت کوین، اتریوم، آلت کوینها) و کاربردهای آنها.
- صرافیها و کیف پولها: انتخاب صرافی مناسب، امنیت کیف پولها، روشهای واریز و برداشت، انتقال ارز بین کیف پولها و صرافیها.
- امور مالی: درک مفاهیم مالی مانند سرمایه گذاری، ریسک، بازده، نقدینگی و…
سومین مهارت: تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال
تحلیل فاندامنتال کمک بزرگی برای یافتن ارزهای پرپتانسیل و پیشگیری از هدر رفت سرمایه است. اصلیترین مواردی که در تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال یاد میگیرید عبارتند از:
بررسی تیم توسعه: بررسی سابقه، تجربه و تخصص تیم توسعه پروژه.
بررسی وایت پیپر: مطالعه و تحلیل وایت پیپر پروژه برای درک فناوری، مدل اقتصادی و اهداف پروژه.
توکنومیک: درک نحوه توزیع توکنها، مکانیزمهای پاداش و اعتبارسنجی ارز بر اساس توکنومیک.
اخبار و رویدادها: پیگیری اخبار و رویدادهای مرتبط با پروژه و بازار ارزهای دیجیتال.
چهارمین مهارت: اقتصاد کلان
بدون یادگیری اقتصاد کلان شما نمیتوانید به روند اصلی بازار پی ببرید. عوامل اقتصاد کلان بر روی تحلیل تکنیکال تأثیر میگذارند و روند اصلی نمودارها را مشخص میکنند. در اقتصاد کلان شما موارد زیر را میآموزید:
- عوامل مؤثر بر بازار: درک تأثیر نرخ بهره، تورم، سیاستهای پولی و مالی دولتها بر بازار ارز دیجیتال.
- رویدادهای مهم اقتصادی: انتشار دادهها و گزارشات اقتصادی، اخبار و رویدادهای مهم اقتصادی که ممکن است بر بازار تأثیرگذار باشند.
پنجمین مهارت: تحلیل دادههای آنچین
دنیای ارز دیجیتال یک دنیای شفاف است که در آن فعالیت سایر معامله گران قابل رهگیری است. تحلیل دادههای آنچین به شما در استخراج این اطلاعات حیاتی و افزایش سوددهی کمک میکند. مهمترین مطالبی که به عنوان معامله گر در تحلیل دادههای آنچین یاد میگیرید عبارتند از:
- تحلیل جریان نقدینگی: بررسی ورود و خروج سرمایه از بازار و تأثیر آن بر قیمت ارزها.
- تحلیل شاخص دلار، دامیننس بیت کوین و تتر: سنجش قدرت بازار و احساسات سرمایه گذاران.
- استفاده از ابزارهای تحلیل آنچین: استفاده از پلتفرمهای تحلیل آنچین مانند کریپتو کوانت برای استخراج دادهها و تحلیل آنها.
ویژگی اصلی یک تریدر موفق
پس از آموختن ۵ مهارت تخصصی که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم، هنوز بسیاری از معامله گران به سود مورد نظر خود نمیرسند. دلیل این اتفاق تسلط نداشتن به مهارتهای نرم (Soft Skills)است.
مهارتهای نرم کلید موفقیت در زندگی شخصی و حرفهای است و به مجموعهای از تواناییها، ویژگیهای شخصیتی و رفتاری گفته میشود.
برقراری ارتباط با دیگران، کار گروهی، حل مشکلات، توانایی مدیریت احساسات در شرایط بحرانی و … از جمله مهمترین مهارتهای نرم هستند.
تسلط بر مهارتهای نرم برای هر شغلی ضروری است. اما یک معامله گر بیش از سایر شغلها به این مهارتها نیاز دارد.
یکی از مهمترین مهارتهای نرم در ترید، روانشناسی ترید است. این مهارت به شما در کنترل احساساتی مانند ترس، طمع، هیجان و ناامیدی کمک میکنند.
روانشناسی معامله گری شامل موارد زیر میشود:
مدیریت و کنترل احساسات مانند ترس، طمع و هیجان در هنگام معامله، درک رفتار جمعی سرمایه گذاران و تأثیر آن بر بازار، مدیریت ریسک با تعیین حد ضرر و حد سود برای هر معامله و مدیریت صحیح پرتفو.
در ادامه، بهطور خلاصه به سایر مهارتهای نرم مورد نیاز هر معامله گر در هر بازار، بخصوص بازار ارز دیجیتال میپردازیم:
- مدیریت زمان برای یافتن بهترین سشن معاملاتی برای ترید؛
- نظم و انضباط با تدوین یک ژورنال معاملاتی؛
- پایبندی به استراتژی معاملاتی و توانایی ترید صرفاً بر مبنای دادههای معلوم و در دسترس؛
- ارتباط با سایر معامله گران و متخصصان حوزه ارز دیجیتال برای یافتن یک دید گستردهتر.
این تواناییها به شما کمک میکنند آموختههای خود را به صورت حرفهای در موقعیتهای مختلف بازار به کار گیرید و موفقیت شیرین در ترید را تجربه کنید.
چگونه تریدر شویم؟ (راهنمای گام به گام تریدر ارز دیجیتال)
شروع کار به عنوان یک تریدر بسیار ساده است؛ با افتتاح یک حساب در یک صرافی ارز دیجیتال، شما میتوانید اولین گام را بردارید. اما موفقیت در این حوزه، فراتر از یک ثبتنام ساده است. شغل معامله گری به معنای مدیریت ریسک، تحلیل بازار و تصمیمگیریهای درست بر اساس دانش و تجربه است.
برای تبدیل شدن به یک معامله گر موفق، شما باید یک مسیر مشخص را طی کنید. در ادامه، جدولی شامل 6 گام موثر در 20 هفته برای شما طراحی شده که به شما کمک میکند به یک تریدر حرفهای تبدیل شوید.
جدول 6 گام موثر برای تریدر شدن در 20 هفته | ||
فعالیتهای عملی | موضوع آموزشی | هفته |
مطالعه، تماشای ویدیوهای آموزشی، تمرین با ابزارهای تحلیل نمودار، شرکت در گروههای آموزشی | مفاهیم پایه ارز دیجیتال، تحلیل تکنیکال مقدماتی | ا تا 4 |
مطالعه، تمرین با حساب واقعی با سرمایه کم، شرکت در وبینارهای آموزشی | مدیریت ریسک، روانشناسی بازار،
ثبتنام در صرافی |
5 تا 8 |
مطالعه، پیادهسازی استراتژی در بازار واقعی با موجودی کم، تحلیل اخبار بازار | اقتصاد کلان،
تحلیل فاندامنتال، ایجاد استراتژی معاملاتی |
9 تا 12 |
مطالعه، پیادهسازی استراتژیهای پیچیدهتر، تحلیل دادههای بازار | تحلیل تکنیکال پیشرفته،
تحلیل آنچین |
13 تا 16 |
افزایش موجودی ترید، شرکت در انجمنهای ترید، تحلیل اخبار بازار | افزایش موجودی و ترید،
پیگیری اخبار روز دنیا |
17 تا 20 |
مطالعه مقالات تحقیقاتی، شرکت در دورههای آموزشی پیشرفته، شبکهسازی | توسعه استراتژی،
یادگیری مداوم |
+20 |
مطلب مهم این است که در جدول بالا، ترتیب مراحل به گونهای طراحی شده است که دانش و مهارتهای لازم به تدریج کسب شوند. شروع با مفاهیم پایه و پیشرفت تدریجی به سمت تحلیلهای پیشرفته و مدیریت ریسک، یک رویکرد مناسب برای تریدر ارز دیجیتال است.
از سوی دیگر، مراحل پیشنهادی، جنبههای مختلف ترید، از جمله دانش پایه، تحلیل تکنیکال، مدیریت ریسک، روانشناسی بازار و حتی تحلیلهای پیشرفتهتر مانند تحلیل آنچین را نیز پوشش میدهند.
تاکید بر تمرین عملی با استفاده از حساب دمو و سپس ورود به بازار واقعی با سرمایه کم، به شما این امکان را میدهد که دانش خود را در عمل به کار گرفته و از اشتباهات خود بیاموزید.
چالشهای شغلی معامله گری
تریدری یک فعالیت ذهنی اقتصادی در سطح بالاست. برای ورود به این حیطه، علاوه بر داشتن ذهن تحلیلگر، شما باید وقت و تلاش زیادی را به کار گیرید. همچنین بازارهای مالی بسیار رقابتی هستند و برای موفقیت، باید از سایر معامله گران بهتر عمل کنید.
یکی دیگر از چالشهای اصلی شغل تریدری سطح بالای ریسک و احتمال بروز زیان است. نوسانات بازار و تصمیمگیریهای مهم میتوانند باعث ایجاد استرس و فشار روانی شوند که خود از شایعترین مشکلات معامله گران است.
معامله گر برای موفقیت نیازمند صرف زمان و تلاش زیاد و تسلط بر روانشناسی فردی و روانشناسی بازار است. بسیاری از تریدرها به دلیل تسلط نداشتن بر روانشناسی بازار، با ضررهای سنگین از ادامه انصراف دادهاند.
همهی این چالشها باعث شدهاند که بسیاری از معامله گران با عضویت در سایت سیگنال معتبر از سیگنالهای خرید و فروش استفاده کنند تا بتوانند با اطمینان بیشتری در بازارهای مالی فعالیت کنند.
سیگنالهای خرید و فروش، پیشنهاداتی هستند که توسط تحلیلگران حرفهای ارائه میشوند و به شما در تصمیمگیری مؤثر کمک میکند. این سیگنالها معمولاً بر اساس تحلیلهای تکنیکال و فاندامنتال بازار ارائه میشوند و میتوانند شامل اطلاعاتی مانند بهترین زمان برای خرید یا فروش یک دارایی، حد ضرر و حد سود پیشنهادی، لولهای سیو سود و سایر نکات مهم باشند.
شما میتوانید با مراجعه به سیگنال نوبیتکس علاوه بر دریافت توضیحات مربوطه، سیگنالهای با کیفیت تحویل بگیرید.
تفاوت تریدر مبتدی وحرفهای
تریدر مبتدی بدون بررسی اخبار و دادههای اقتصادی، صرفاً با تکیه بر تحلیل تکنیکال معامله میکند. این در حالی است که معامله گر حرفهای برای بهدست آوردن برتری، دادههای بازار و اخبار، همچنین شاخصهای اقتصادی و مالی را تحلیل میکند.
تریدر مبتدی تصمیمات احساسی میگیرد. در صورتی که تصمیمات معامله گر حرفهای بر پایهی دادههای اقتصادی بازار است.
تریدر مبتدی در صورت شکست برای جبران ضرر به سرعت یک معاملهی دیگر انجام میدهد؛ در صورتی که معامله گر کارآزموده از بازار انتقام نمیگیرد وفقط طبق استراتژی پیش میرود.
تریدر مبتدی فقط تکیه بر تحلیل شخصی خود دارد، در حالی که معامله گر حرفهای حتماً در کنار تحلیل خود، از یک سایت سیگنال ارز دیجیتال معتبر هم مشورت میگیرد و دید گستردهتری پیدا میکند.
تفاوت تریدر و سرمایه گذار چیست؟
تریدر و سرمایه گذار هر دو در بازارهای مالی فعالیت میکنند، اما رویکرد و اهداف آنها متفاوت است.
تریدر فردی است که به دنبال کسب سود از نوسانات کوتاهمدت قیمت داراییها است؛ با استفاده از تحلیل تکنیکال و ابزارهای معاملاتی، سعی میکند بهترین زمان برای ورود و خروج از بازار را تشخیص دهد. تریدر اغلب برای افزایش سود، از ابزارهایی مانند اهرم (لورج) و قراردادهای آتی (فیوچرز) استفاده میکند و از هر دو روند بازار (صعودی و نزولی) استفاده میکند.
سرمایه گذار فردی است که با دید بلندمدت به بازار نگاه میکند و به دنبال رشد ارزش داراییهای خود در طولانی مدت است؛ معمولاً از تحلیل بنیادی برای انتخاب شرکتها یا داراییهای با پتانسیل رشد استفاده میکند.
سرمایه گذار معمولاً ریسکپذیری کمتری نسبت به تریدر دارد و به دنبال ساخت پرتفولیویی متنوع است. سرمایه گذار بر خلاف تریدر، فقط در روند صعودی معامله میکند.
تفاوتهای اصلی تریدر و سرمایه گذار
- مدت زمان نگهداری (هولد): تریدر به دنبال سودهای کوتاهمدت است و ممکن است در طول روز، چندین بار معامله کند. در حالی که سرمایه گذار ممکن است سالها یک دارایی را نگهداری یا اصطلاحاً هولد کند.
- نوع تحلیل: معامله گر بیشتر از تحلیل تکنیکال استفاده میکند، در حالی که سرمایه گذار بیشتر به تحلیل بنیادی توجه دارد.
- ابزارهای معاملاتی: معامله گر معمولاً از ابزارهایی مانند اهرم و قراردادهای آتی استفاده میکند، در حالی که سرمایه گذار بیشتر سراغ سهام و صندوقهای سرمایه گذاری میرود.
- سطح ریسک پذیری: معامله گر معمولاً ریسکپذیری بالاتری نسبت به سرمایه گذار دارد.
جدول مقایسه تریدر و سرمایه گذار
سرمایه گذار | تریدر | ویژگی |
رشد داراییها در بلندمدت | کسب سود از نوسانات کوتاهمدت قیمت | هدف |
بلندمدت (ماهها تا سالها) | کوتاهمدت (چند دقیقه تا چند هفته) | مدت زمان نگهداری دارایی |
بنیادی (تحلیل شرکتها، صنایع، اقتصاد کلان) | تکنیکال (نمودارها، اندیکاتورها) | نوع تحلیل |
سهام، اوراق قرضه، صندوقهای سرمایهگذاری | اهرم، قراردادهای آتی، گزینههای باینری | ابزارهای معاملاتی |
پایینتر | بالا | ریسک |
کمتر (نظارت دورهای) | زیاد (نظارت مداوم) | زمان مورد نیاز |
تحلیل بنیادی، صبر و حوصله | تحلیل تکنیکال، مدیریت ریسک، روانشناسی بازار | مهارتهای مورد نیاز |
پایدار (در بلندمدت) | بالا (در کوتاهمدت) | پتانسیل سود |
تریدر یا سرمایه گذار؟ کدام بهتر است؟
در بخش قبلی به طور کامل تفاوت میان تریدر و سرمایه گذار توضیح داده شد. حال سؤال اینجاست که کدامیک برای شما مناسبتر است؟
تصمیمگیری بین ترید و سرمایهگذاری، یکی از مهمترین تصمیماتی است که با آن مواجه میشوید. هر دو روش میتوانند سودآور باشند، اما نیازمند رویکردها و مهارتهای متفاوتی هستند.
برای اینکه متوجه شوید کدام یک برای شما مناسبتر است، یک بار دیگر به جدول مقایسه سرمایه گذار و تریدر مراجعه کنید و به سؤالات زیر پاسخ دهید:
- آیا به دنبال سود سریع هستید یا ترجیح میدهید سرمایه خود را در بلندمدت رشد دهید؟
- چقدر زمان میتوانید به تحلیل بازار و مدیریت پرتفوی خود اختصاص دهید؟
- چقدر ریسکپذیر هستید؟
- چه دانش و مهارتهایی دارید؟
بسیاری از سرمایهگذاران موفق، ترکیبی از ترید و سرمایهگذاری را انتخاب میکنند. وارن بافت (Warren Buffett)، یکی از معروفترین سرمایهگذاران جهان، در اوایل کار خود به عنوان یک تریدر فعالیت میکرد و سپس به سمت سرمایهگذاری بلندمدت روی آورد.
برخی از موفقترین تریدرها مقداری از سرمایهی خود را به ترید اختصاص داده و درآمد حاصل از آن را به سمت سرمایه گذاری هدایت میکند.
چطور بدون آموزش تریدر شوم؟
برای ترید در بازارهای مالی بهتر است بهتدریج آموزشهای لازم را کسب کنید. اما اگر قصد دارید از ترندهای بازار ارز دیجیتال جا نمانید، از صفحهی سیگنال بیت کوین دیدن کنید.
همچنین فراموش نکنید در کنار ارزهای امنی مانند بیت کوین و اتریوم، سایر ارزهای انفجاری را نیز در پورتفوی خود قرار دهید؛ زیرا در صورت یک بولران در بازار رمز ارز، میم کوین و شت کوین چندین برابر بیشتر از سایر ارزها بازدهی دارند.
صفحهی سیگنال شت کوین یکی از پر طرفدارترینها صفحات سیگنال میان معامله گران با تجربه است که میتوانید با بررسی آن از مزایای این بازار پر رونق بهرهمند شوید.
سخن پایانی
در این مطلب تلاش کردیم با تعریف «تریدر» و توضیح این ردیف شغلی محبوب در ایران، شما را با مهارتها، آیندهی شغلی و چالشهای یک معامله گر بازارهای مالی آشنا کنیم.
همچنین، مهمترین مطالب در مورد «5 مهارت کلیدی تریدر» و « 6 گام موثر برای تریدر شدن در 20 هفته» را در جدول ارائه کردیم.
اگر به دنبال یک شغل چالشبرانگیز و پردرآمد هستید، تریدر ارز دیجیتال شوید!
ابتدا مهارتهای خود را در زمینههای ذکر شده در این مطلب تقویت کنید و بعد شاهد موفقیتهای مالی خود باشید!
معامله گران موفق در ایران کم نیستند، شما هم میتوانید جزو این گروه باشید.