اگر شما هم درباره زندگینامه خالق اتریوم کنجکاوید، این مقاله مال شماست! ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) خالق و بنیانگذاری اتریوم است که کمک بزرگی به دنیای کریپتو کرد و به همین دلیل مورد توجه کاربران بلاکچین قرار گرفت.
این نابغه جوان تحولی جذاب و مهم ایجاد کرد که ستودنی است و تاثیرات بزرگی در عرصه کریپتو گذاشته است. زندگینامه او اتفاقات جذاب و شگفتانگیزی را دربرمیگیرد که برای طرفداران دنیای کریپتو جالب است. در سیگنالیپتو با ما همراه باشید تا با ویتالیک بوترین، خالق اتریوم بیشتر آشنا شویم.
ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) کیست؟
ویتالیک بوترین برنامهنویس نابغه و خالق شبکه اتریوم (Ethereum) است که دومین ارز دیجیتال بزرگ جهان را خلق کرد؛ او متولد سال ۱۹۹۴ است و در سال ۲۰۱۴ به کمک تعدادی از برنامهنویسان جوان و خلاق بلاکچین اتریوم را راهاندازی کرد و پلتفرمی خلق شد که تراکنشها و اجرای قراردادهای هوشمند را امکانپذیر کرده است.
بوترین دورگه روسی کانادایی است که در سال ۲۰۱۱ فعالیت خود را آغاز کرده است. او بسیار با استعداد بود و امکان اجرای قراردادهای هوشمند را فراهم کرده است. در سال ۲۰۱۳ اتریوم را توسعه داده و وایت پیپر آن را منتشر کرد. ویتالیک بنیانگذار بیتکوین مگزین است و مقالههای متعددی را در این مجله منتشر کرد.
او در روسیه متولد شد و در دانشگاه واترلو در رشته رمزنگاری ادامه تحصیل داد؛ اما یک سال بعد ترک تحصیل کرد و وارد زمینه علاقهمندیهای خود یعنی دنیای بلاکچین شد. او در هفده سالگی با بیت کوین آشنا شد و ایدههای دنیای بلاکچین را دنبال میکرد.
کودکی یک نابغه
ویتالیک از دوران کودکی به ریاضیات و برنامهنویسی علاقه نشان میداد و به طوری که اعداد سه رقمی را دو برابر سریعتر از دوستان و همسنهای خود یاد گرفت؛ او ذهنی فعال داشت که توانست سازندههای اتریوم را دور هم جمع کند و ایده خلق اتریوم را مطرح کند.
او در مدرسه نمرات خوبی کسب میکرد و به همین دلیل در مدارس تیزهوشان درس میخواند. بوترین در مجامع اجتماعی و برنامههای متنوع شرکت میکرد و به سرعت فهمید که مهارتها و استعدادهای خاصی دارد. او به طور طبیعی مستعد یادگیری ریاضیات و برنامهنویسی بود.
او دوران دبیرستان را در دبیرستان خصوصی تورنتو گذراند و جالبترین و بهترین دوران زندگی خود را داشت. ذهن فوقالعاد و استعدادهای بالای او موجب شد که فرآیند یادگیری بهتری داشته باشد و در اینترنت غوطهور شود. به مرور او روابط حرفهای و شخصی خود را گسترش میداد. همچنین به دلیل تفاوت ذهنیت و هوش خود از همسن و سالانش دور میماند و زمان طولانی تنها بود.
دوران نوجوانی ویتالیک
در دوران نوجوانی و دبیرستان، بوترین نمرات خوبی داشت اما بیشتر اوقات خود را بازی ورلد آف وارکرفت (World of Warcraft) میگذراند و بازی میکرد؛ اما در سال ۲۰۱۰ WoW نیاز به یک آپدیت بزرگ داشت و همین امر بر زندگی ویتالیک اثر گذاشت.
او به این فکر افتاد که خدمات متمرکز گزینه جذابی برای بازیها نیستند و ایده جهانی غیرمتمرکز شدن در ذهنش شکل گرفت. او به دنبال مسیری جدید در زندگی خود بود که به دنیای کریپتو و شبکه غیرمتمرکز منتهی میشد. ویتالیک در سال ۲۰۱۳ به شهر خوزه کالیفرنیا سفر کرد و در کنفرانس بیت کوین شرکت کرد.
دوران دانشجویی ویتالیک بوترین
ویتالیک اشتیاق خاصی به دنیای رمز ارزها داشت و او اولین بار درباره بیتکوین از پدرش شنید؛ پدر او در سال ۲۰۱۳ استارتاپ نرمافزاری خود را راهاندازی کرد اما برای وی چندان جذابیتی نداشت که فعالیتش را در این استارتاپ ادامه دهد؛ او به هر حال میدانست که کریپتو ارزش ذاتی ندارد و نمیتواند موفق باشد.
بوترین در دوران دانشجویی از طریق کار بر روی مقالههای خود، سعی در درک و تجزیه و تحلیل بیتکوین داشت؛ او جنبههای متنوع تکنولوژی و اقتصادی را در دنیای رمز ارزها بررسی کرد. همچنین از طریق نویسندگی حقوق پاره وقت دریافت میکرد و از طرفی به بحث و بررسی میپرداخت.
او پتانسیلهای بیتکوین را به خوبی میشناخت و به محدودیتهای آن آگاه بود. او میدانست که برای یک بستر امن برای تراکنشهای مالی کریپتو نیاز دارند. او به دنبال راهحلی بود که در پروژههای رمزنگاری بتواند ساختاری غیرمتمرکز ایجاد کند.
بنابراین متوجه شده بود که بلاکچین موفق و پایدار باید عملکردی غیرمتمرکز (DApps) داشته باشد. پس تلاش او برای ایجاد تغییرات در پروژههایی بود که پتانسیل کاربردی در بستر بلاکچین داشته باشند.
ساخت اتریوم
بالاخره او در سن ۱۹ سالگی توانست وایت پیپر اتریوم را بنویسد و ایده خود را برای دوستانش بفرستد؛ او تیم ۳۰ نفرهای را جمع کرد و درباره ایده خود صحبت کرد. حمایتهای دوستان و اطرافیانش را برای ساخت اتریوم جلب کرد.
او در اواخر ژانویه ۲۰۱۴ این پروژه را به صورت عمومی اعلام کرد و برای اولین بار ایده ساخت و خلق اتریوم اجرایی شد. بوترین پروژه اتریوم را در دوران دانشجویی خود مطرح کرد و به دنبال سرمایه اولیه برای راهاندازی آن بود.
او برای پیشبرد پروژه اتریوم از ادامه تحصیل دست کشید و کمک هزینه دانشگاه را برای تمرکز بر پروژه اتریوم قبول کرد. دانشگاه با شرط ترک تحصیل و تمرکز روی این پروژه، ۱۰۰ هزار دلار به بوترین کمک کرد. به همین دلیل او از دانشگاه انصراف داد و راهاندازی پروژه را ادامه داد.
روند پروژه اتریوم
با فروش اتریوم، ویتالیک توانست سرمایه ۱۸ میلیون دلاری بیتکوین دریافت کند؛ او مدتی را صرف تحلیل دقیق اتریوم کرد و به بررسی و آنالیز و آزمایش بیشتر آن پرداخت تا مشکلات و نقصهای آن را به طور کامل برطرف کند. رفع اشکالات موجود بالاخره باعث شد تا به صورت رسمی این ارز در سال ۲۰۱۵ وارد بازار کریپتو شود. به روزرسانیهای اتریوم را میتوان به سه دسته تقسیمبندی کرد.
Homestead:
اولین به روز رسانی اتریوم که موجب تایید و رضایت خریداران بود را میتوان در این دوران معرفی کرد؛ این به روز رسانی در سال ۲۰۱۶ انجام شد که خریداران و توسعه دهندگان پلتفرم Homestead را تجربه کردند. استفاده از این پلتفرم برای کاربران بسیار آسان شد و به معنای ارائه قدرتمند ارز دیجیتال بازار بود.
Metropolis:
یکی دیگر بهروزرسانیها را میتوان Metropolis معرفی کرد که به بهبود پلتفرم و شبکه کمک کرد؛ این نوع آپدیت موجب شد تا شبکه فضای بهتری برای رابط کاربری داشته باشد و امنیت و سرعت بالاتری را امکانپذیر کند.
Serenity:
سومین آپدیت هم Serenity است که در سال ۲۰۲۰ اتفاق افتاد و دو هدف مهم افزایش سرعت تراکنشها و امنیت شبکه را به همراه داشت؛ این نوع آپدیت به توسعهدهندگان امکان گسترش پروژههایشان را داد. شبکه ERC20 یکی از شبکههای محبوب کاربران بود که مورد توجه تریدر ها برای انجام تراکنشها قرار گرفت.
تیم توسعه دهنده اتریوم
البته که ویتالیک به تنهایی پروژه اتریوم را نساخت و تیم قدرتمندی را در کنار خود داشت؛ مجموعه افراد متخصصی که نقش مهمی در توسعه و خلق اتریوم داشتند. پروژه اتریوم به کمک این گروه توانست موفقیتهای چشمگیری به دست آورد. در ادامه با تیم توسعه دهنده اتریوم بیشتر آشنا میشویم.
میهای آلیسیه
یکی از اعضای اصلی تیم اتریوم را میتوان میهای آلیسیه معرفی کرد؛ او قبلا هم با ویتالیک در مجله بیتکوین همکاری داشت و حال در پروژه اتریوم ادامه همکاری میداد. آلیسیه مسئول حسابهای مالی و حقوقی بود و به تنظیم حسابهای بانکی پرداخت.
او برای اجرای عرضه اولیه توکنهای اتریوم، حسابهای بانکی و همکاری با وکلا اقدام کرد. البته آلیسیه در سال ۲۰۱۵ از پروژه اتریوم جدا شد و پروژه شبکه اجتماعی غیرمتمرکز Akasha را آغاز کرد.
آنتونی دییوریو
یکی از اولین سرمایهگذاران کریپتو، دییوریو بود که به تیم اتریوم هم کمک کرد. او نقش مهمی در جذب سرمایه اولیه داشت و بازاریابی اتریوم را به عهده گرفت. البته بعد از مدتی به دلیل اختلافاتی با ویتالیک داشت از این پروژه جدا شد. آنتونی در سال ۲۰۱۵ کنارهگیری کرد و به عنوان مدیر ارشد دیجیتال بورس اوراق بهادار تورنتو فعالیت خود را آغاز کرد.
پس از مدتی شرکت خود را افتتاح کرد. در سال ۲۰۲۱ نگرانیهای امنیتی نسبت به دارایی خود در کریپتو داشت و به همین دلیل سرمایه خود را خارج کرد و در پروژههای مختلفی سرمایهگذاری کرد.
چارلز هاسکینسون
یکی از بنیانگذاران اولیه اتریوم را میتوان هاسکینسون معرفی کرد که مدیر عامل اتریوم بود. او هم به دلیل اختلاف نظر با ویتالیک به دنبال راهاندازی پروژه خود رفت. هاسکینسون را میتوان بزرگترین رقیب اتریوم دانست که کاردانو را تاسیس کرد.
هاسکیسون در سال ۲۰۱۴ از اتریوم شد و به رویکردهای علمی و آکادمیک پرداخت. امروزه کاردانو مورد توجه کاربران کریپتو قرار گرفته است و محبوبیتهای روزافزون را تجربه میکند.
کوین وود
مهندس نرمافزار بریتانیایی، کویین وود نقش حیاتی در توسعه اتریوم داشت و نسخه اولیه این شبکه را با زبان برنامهنویسی ++C نوشت. کوین وود هم در سال ۲۰۱۶ از پروژه اتریوم جدا شد و پروژه پلکادات را بنیان نهاد.
البته این پروژه بلاکچین چند زنجیرهای به شمار میرود که امکان ارتباط چند شبکه بلاکچین را فراهم میکند. این شبکه مشکلات مقیاسپذیری اتریوم را حل کرده است و کاربران بسیاری در این شبکه به فعالیتهای تجاری میپردازند.
جوزف لویین
لویین یکی دیگر از بنیانگذاران پروژه اتریوم است که دانش و منابع مالی خود را در این پروژه سرمایهگذاری کرد. بنابراین جوزف لویین نقش کلیدی در تامین هزینههای اولیه اتریوم داشت و هدف او توسعه اپلیکیشنهای مرتبط آن بود.
او نقش حیاتی در اکوسیستم اتریوم داشت و راهکارهای مفیدی برای گسترش این پروژه ایفا کرد. رشد اتریوم اهمیت فراوانی برای کاربران دارد و به همین دلیل به آپدیت این شبکه اهمیت بالایی میدهند.
جفری ویلکه
یکی دیگر از اعضای تیم اتریوم را میتوان جفری ویلکه معرفی کرد؛ او یکی از اعضای اصلی تیم اتریوم است که با طراحی نرمافزار Go Ethereum امکان تعامل اتریوم و کاربران را فراهم میکند. در سال ۲۰۱۹ ویلکه از دنیای کریپتو جدا و وارد صنعت گیمینگ شد. او به دلیل اختلافهای درون تیمی پروژه از اتریوم خارج شد و وارد عرصه مورد نظر خود شد.
دستاوردهای بنیانگذاران اتریوم
اتریوم با وجود تمام چالشها و مشکلاتی که به همراه داشت توانست راه خود را ادامه دهد و امروز مورد توجه سرمایهگذاران و توسعهدهندگان قرار بگیرد. اتریوم به خوبی توانست اعتماد سرمایهگذاران جلب کند و پیشرفت بزرگی داشته باشد. اما در ادامه با دستاوردهای این شبکه بیشتر آشنا میشویم.
استیک کردن
یکی از بزرگترین دستاوردهای اتریوم را میتوان بخش استیک کردن آن دانست؛ کاربران با استفاده از اتریوم میتوانند وام بگیرند و یا دارایی خود را استیک کنند. البته که استیک کردن برای سرمایهگذاران سوددهی دارد و گاهی با بلوکه کردن اتریومهای خود میتوانند درصدی سود نیز دریافت کنند.
ثبات استیبل کوین
اتریوم به یکی از استیبل کوینهای جذاب در دنیای کریپتو تبدیل شده است که ثبات بالایی دارد و شبکهای امن برای پرداختهای کاربران و فعالان مورد استفاده قرار میگیرد. این شبکه جذاب نوآوریهای مالی فراوانی دارد و تیم توسعه دهنده آن زیرساختهای لازم را برای توسعه آن ایجاد کردند. این استیبل کوین برای استکینگ، ایجاد نقدینگی، پروتکلهای Restaking مورد استفاده قرار میگیرد.
ETF اتریوم
اتریوم مورد پذیرش عمومی قرار گرفته است و همین امر موجب معرفی ETFهای آن شده است؛ افزایش پذیرش و ثبات قیمتی و افزایش ارزش ذاتی آن در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ نشاندهنده علاقه کاربران به این کوین است. سال ۲۰۲۵ صندوقهای اتریوم قابل ترید است و حدود ۱.۲ میلیارد دلار ورود سرمایه داشته است. قیمت اتریوم در سالهای اخیر به بالاترین سطح رسیده و نشاندهنده اعتماد و اعتبار عمومی است.
قراردادهای هوشمند
قراردادهای هوشمند دستورات اجرایی دارند که میتوانند مستقیم با کدنویسی نوشته شود و بخش مهمی از این قراردادها در بستر شبکه اتریوم است. شرایط توافق بین خریدار و فروشنده مشخص میشود. تراکنشها بدون نیاز به اعتماد و ناشناس روی بلاکچین امکانپذیر است.
قراردادهای هوشمند مجموعهای از قوانین است که امکان اجرای یک تراکنش را فراهم میکند. تراکنشهای رمزنگاری قابل ردیابی، شفاف و غیرقابل بازگشت در این بستر انجام میشود.
NFT آینده
ارزهای دیجیتال زمینههای غیر رمزنگاری مانند هنر، موسیقی و… را فراهم میکنند و توکنهای غیرقابل تعویضی که کاملا منحصربهفرد هستند و در بازار NFT خرید و فروش میشوند. از جمله خدمات آن میتوان به پیادهسازی هنری و موسیقی اشاره کرد که موفقیتی بزرگ برای شبکه اتریوم محسوب میشود.
ویژگیهای اتریوم | توضیحات |
سادگی | اتریوم پروتکلی ساده و راحت باید داشته باشد. |
سرعت تراکنش | سریع بودن پروتکل اتریوم اهمیت بالایی دارد و فرصتی جذاب برای ایجاد قراردادهاست. |
برنامههای غیرمتمرکز Dapps | در شبکه اتریوم برنامههای غیرمتمرکز یا DApps اجرا میشوند. |
امنیت و شفافیت | تکنولوژی اتریوم بلاکچین امنیت بالایی دارد و تمامی تراکنشها و قراردادهای این شبکه به طور عمومی و غیرقابل تغییر ذخیره میشوند. |
عدم تبعیض و عدم سانسور | پروتکل اتریوم انواع مشخصی دارد و در این شبکه سانسور و تبعیض وجود ندارد. |
جوایز ویتالیک بوترین
ویتالیک بوترین توانست به واسطه هوش بالایی که داشت، موفقیتهای پیدرپی کسب کند. او برنده جوایز متعددی شد و مهمترین آن جایزه جهانی فناوری حوزه نرمافزاری و IT است که در سال ۲۰۱۴ به او اهدا شد.
نبوغ و استعداد او زبانزد است و منجر به پیشرفت و توسعه شبکه اتریوم شد. البته در کنار تمام تلاشهای تجاری و اقتصادی، به فعالیتهای بشردوستانه هم مشغول بود. کمکهای مالی فراوانی به موسسات تحقیقات هوش ماشینی و بنیاد تحقیقات SENS کرد. در ادامه با جوایز و افتخارات ویتالیک بوترین بیشتر آشنا میشویم.
Thiel Fellowship
پیتر ثیل بنیانگذار PayPal این جایزه را به بوترین اعطا کرد که جایزه ایدههای خلاقانه نام داشت. جایزه ثیل پیش زمینه فعالیتهای او بود تا تمام تمرکز خود را روی توسعه اتریوم بگذارد.
World Technology Award
این جایزه به دلیل نوآوریهای ویتالیک در حوزه بلاکچین اعطا شد.
دکتری افتخاری دانشگاه بازل
ویتالیک بوترین در سال ۲۰۲۱ از دانشگاه بازل دکتری افتخاری در رشته اقتصاد دریافت کرد. این جایزه به دلیل علم و دانش و تخصص او اعطا شد و از رویکرد او در توسعه فناوری غیرمتمرکز و ایجاد اتریوم حمایت شد.
جایزه Dogecoin Foundation
بنیاد Dogecoin Foundation در سال ۲۰۲۲ جایزه مشارکت و راهنمایی بهبود ساختار فنی را به ویتالیک اعطا کرد و از مشارکت و راهنماییهای او را در بهبود ساختار این شبکه تقدیر شد.
چالشهای اتریوم
ویتالیک بوترین با چالشها و موانع متعددی روبرو شد و برای صعود در بازار و جذب کاربران بیشتر نیاز به برطرف کردن این مشکلات داشت. از جمله چالشهای متعدد آن میتوان به مقیاسپذیری این شبکه اشاره کرد.
شبکه اتریوم با پردازش حجم بالایی از تراکنشها با محدودیتهایی روبروست. هدف ساخت این شبکه پردازش حجم بالای تراکنشها و پشتیبانی از تعداد تراکنشهای بیشتر است. اما در حال حاضر شبکه اتریوم نیاز به توسعه بیشتری دارد تا کارمزد آن کاهش یابد و کاربران بیشتری را پشتیبانی کند.
همچنین این شبکه باید به صورت یکپارچه باشد و توسعهدهندگان برای سازگاری اپلیکیشنهای خود نیاز به شبکهای با سازگاری بالا دارند. هنوز هم بین شبکه اتریوم و سایر بلاکچینهای ریسکهای امنیتی وجود دارد و اعتبار آن بالا نیست.
در واقع اکوسیستم اتریوم نتوانسته مانند سولانا و ریپل عمل کند و هنوز مشکلاتی در راه توسعه اکوسیستم خود دارد. به همین دلیل وضع مقررات و مسائل سیاسی آن به اندازه کافی قدرتمند نبود.
برنامه فعلی ویتالیک بوترین برای اتریوم
همانطور که گفته شد، ویتالیک بوترین برنامههای متعددی برای این شبکه داشته است و تلاش خود را برای بهبود این شبکه میکند. در ادامه با برنامههای آینده این شبکه بیشتر آشنا میشویم.
متاورس و اتریوم
بوترین برای آینده اتریوم در نظر دارد که طی ده سال آینده در متاورس پیشی بگیرد و بخش اصلی آن در دنیای متاورس باشد. متاورس یک دنیای مجازی به شمار میرود که کاربران در آن میتوانند با یکدیگر ارتباط بگیرند و اشیاء دیجیتالی خود را مانند آواتار خرید و فروش کنند.
اتریوم و Web۳
ویتالیک بوترین حتی از سرویس اینترنت اشیای اتریوم غافل نشده و به فکر راهحل آن افتاده است. او یک نام کاربری Web3 کریپتو برای وبسایتهای غیرمتمرکز ارائه میکند. این برنامه به کاربران اجازه میدهد که به جای آدرس IP از نام دامنه استفاده کنند. بنابراین سرمایهگذاران میتوانند به صورت مستقیم سرمایه خود را به نام دامنه منتقل کنند.
تکنولوژی صفر ZK SNARKS
ویتالیک بوترین به تکنولوژی صفر امید فراوانی دارد و برای آینده اتریوم در این زمینه برنامهریزی کرده است؛ با استفاده از این تکنولوژی سند رمزنگاری شده به یک طرف اجازه میدهد که بدون فاش شدن اطلاعات آن را اثبات کند.
بنابراین باعث حذف تعامل بین اثباتکننده و تاییدکننده میشود. تکنولوژی صفر یک فناوری پرکاربرد است که به حفظ حریم شخصی میپردازد و در ۳۰ سال آینده از جمله اهداف اصلی کریپتو میشود. ویتالیک بوترین به دنبال یک انقلاب بزرگ است که طی ۱۰ تا ۲۰ سال آینده به جریان اصلی تبدیل میشود.
برنامههای طولانی مدت
البته بوترین به فکر برنامههای طولانی مدت خود نیز بوده است و در کنفرانس اتریوم در سال ۲۰۲۲ برنامههای پروتکل اجماع، مقیاسپذیری، درختهای ورکل، کاهش نیازهای ذخیرهسازی، افزایش مقاومت کوانتومی هدفگذاری کرده است.
حل مشکلات مقیاسپذیری اتریوم
استقبال سرمایهگذاران و توسعهدهندگان از ارزهای دیجیتال به مرور زمان افزایش یافت؛ بنابراین افزایش میزان درخواست آن کنار افزایش قیمت اتریوم، کارمزد تراکنشهای شبکه را بالاتر میبرد. ارزش کارمزد این تراکنشها برای کاربران به صرفه نیست و به همین دلیل مقیاسپذیری آن با مشکلات متنوعی مواجه است.
مشکلات مقیاسپذیری آن موجب شده است تا شبکههای مشابه به عنوان رقیب این شبکه بهتر عمل کنند و هزینه تراکنشها را به طور قابل ملاحظهای کاهش دهند. این شبکهها مانند ریپل و سولانا هدفشان بهبود عملکرد اتریوم است که بلاکچین جداگانهای ایجاد میشود و به موازات اتریوم کار میکنند.
همچنین در شبکه اتریوم پروژههای دیگری ایجاد شدند که به آن لایه دو گفته میشود و میتوان به پالیگان، شبکه بوبا، آربیتروم اشاره کرد. این پروژهها به موازات اتریوم فعالیت میکنند تا مشکلات این شبکه را به طور کامل برطرف کنند.
ثروت ویتالیک بوترین
ویتالیک بوترین حدود ۲۷۸ هزار واحد توکنهای اتریوم را برای مدتی طولانی نگهداری کرده است؛ به همین دلیل او حدود ۸۰۰ میلیون دلار دارایی اتریومی دارد. این عدد معادل ۰.۲۲ درصد از کل عرضه اتریوم در گردش است که تحت مالکیت بوترین قرار دارد.
البته دارایی او تنها اتریوم نیست و داراییهای با ارزش دیگری نیز دارد. بوترین ارزهای دیجیتال استیبل کوین دارد که ارزش آن حدود ۸۱۸ هزار دلار است و توکنهای آن با اکوسیستم اتریوم ارتباط دارد. کوینهایی مانند یونی سوآپ (Uniswap) و ایاناس (ENS) در پرتفولیو خود دارد.
ویتالیک از وقتی که شبکه اتریوم در سال ۲۰۱۵ راهاندزی شد، مانند سایر توسعهدهندگان اولیه این پروژه بخشی از کل توکنهای اتریوم را دریافت کرد. بنابراین سهم بوترین از آن حدود ۵۵۳ هزار واحد اتریوم است.
بنابراین طی این ده سال با افزایش چشمگیر قیمت اتریوم،ارزش سهم اولیه بوترین رشد کرد و بخش اعظمی از ثروت او را شکل داد. بوترین فعالیتهای نقش محوری در اکوسیستم اتریوم دارد ولی به طور کلی درآمد سالانه او هنوز هم مشخص نیست.
نکات جذاب درباره زندگی ویتالیک بوترین
ویتالیک بوترین از جمله افراد سرشناس حوزه ارزهای دیجیتال شناخته میشد که در سن ۱۹ سالگی تغییری عظیم ایجاد کرد؛ او با درک عمقی فناوری غیرمتمرکز به توسعه پلتفرم اتریوم زد و از تیم خود در این زمینه کمک گرفت. در ادامه با نکات جذاب زندگی او بیشتر آشنا میشویم.
- ویتالیک یکی از اعجوبههای برنامهنویسی است که از سن نوجوانی به مهارتهای کدنویسی مسلط بود؛ او استعداد فوقالعادهای در این زمینه داشت و به علم ریاضیات تسلط داشت. بوترین توانایی خوبی در تفکر انتقادی و حل مشکلات پیچیده داشت.
- بوترین دانشگاه را به دلیل ساخت اتریوم رها کرد تا هزینه آن را صرف ساخت این شبکه ارزشمند کند. حتی تحصیلات دانشگاه خود را رها کرد و زمان و انرژی و داراییش را روی این پروژه صرف کرد. این حرکت جسورانه او موجب پیشرفت اتریوم شد.
- ویتالیک بوترین میدانست که غیرمتمرکز بودن شبکه بلاکچین چقدر مفید و ارزشمند است و با شناخت پتانسیلهای عظیم اتریوم به تبدیل آن به لایه دوم پرداخت.
- او علاوهبر ++C به زبانهای برنامهنویسی متعددی مانند پایتون و جاوا اسکریپت نیز مسلط است و از آن در پروژههای مختلف استفاده کرده است.
- ویتالیک از آموزش ارزهای دیجیتال حمایت ویژهای میکند و ابتکاراتی در زمینه ارائه اطلاعات قابل دسترس و قابل اعتماد کرده است. او طرفدار جذب افراد تازه برای گسترش اکوسیستم بلاکچین است.
- ویتالیک بوترین علاقهمند به بهبود مقیاسپذیری بلاکچین است تا بتواند راهحلهای نوآورانهای در شبکه اتریوم دو پیدا کند و کارایی این شبکه را بهبود بخشد.
لایه دو اتریوم
در سال ۲۰۲۲ ویتالیک به فکر لایه دو شدن اتریوم افتاد و تلاش خود را برای ایجاد راهکارهای ایمنسازی شبکه کرد. او میدانست که لایه دو شدن شبکه اتریوم مزیتهایی مانند افزایش سطح غیرمتمرکز، بهبود سطح امنیت شبکه را دارد.
این تغییر برای شبکه بسیار پیچیده و بزرگ است و انتظار افراد را تغییر میدهد. با این حال بسیاری از کاربران از شبکه اتریوم ناامید شدند و تا به امروز بسیاری از نقشه راه آن، به تعویق افتاده است. به گفته ویتالیک مهاجرت به اتریوم دو، نیازمند و وقت بیشتری است و شکوفایی آن حدود ۶ سال زمان نیاز دارد.
راهکارهای لایه دوم اتریوم
همانطوری که گفته شد، لایه دو شدن اتریوم مزیتهای فراوانی را برای ویتالیک داشت و بار دیگر مورد توجه قرار گرفت. اما هنوز هم تا اجرایی شدن کامل نقشه راه فاصلهای وجود دارد و باید مطابق با الگوریتمها و استراتژیهای آینده این مشکلات بلاکچین اتریوم حل شود. با راهکارهای لایه دوم اتریوم بیشتر آشنا میشویم.
کانالهای لایه دوم اتریوم
استفاده از کانالها از جمله راهکارهای لایه دوم شدن اتریوم است؛ کانالها در اصل به کاربران اجازه میدهد که تراکنشهایی بیشتر در بستر اتریوم داشته باشند. در واقع دو تراکنش برای استناد به لایه زیرین فرستاده میشود.
کانالها توان عملیاتی بالایی دارند و تراکنشهای بیشتری خارج از زنجیره اصلی بلاکچین در لایه اول فراهم میکنند. البته محدودیتهایی هم دارند و راهاندازی این کانالها زمانبر است.
زنجیرهای جانبی
از جمله راهکاری لایه دوم شدن اتریوم، زنجیرههای جانبی است؛ به کمک این زنجیرهها راهکارهایی نسبت به لایه اصلی بلاکچین اتریوم ایجاد میشود و به عنوان راهکاری در این بستر موجب تراکنشهای بیشتری میشود. البته خطراتی مانند هک و کلاهبرداری نیز وجود دارد.
رول آپ
رول آپها تلاش میکنند که پروژهها و تراکنشها را به لایه اصلی ارسال کنند؛ بنابراین رول آپها از پروتکل امنیتی لایه یک بلاکچین بهره میبرند و به صورت جداگانه فعالیت میکنند. بنابراین امکان چند تراکنش دستهجمعی را فراهم کرده و این دادهها جمعآوری و ارسال میشود.
سوالات متداول
۱. ویتالیک بوترین در ابتدا به چه کاری مشغول بود؟
او در ابتدا نویسنده مجله بیتکوین بود و بعد از مدتی تحقیق و بررسی به خلق اتریوم دست زد.
۲. ویتالیک بوترین در چند سالگی اتریوم را خلق کرد؟
او در سن ۱۹ سالگی برای اولین بار وایت پیپر اتریوم را نوشت.
۳. آینده اتریوم چه خواهد بود؟
آینده اتریوم به ایجاد استراتژی لایه دوم بستگی دارد که در آینده نه چندان دور مشخص میشود. مشکلات مقیاسپذیری در شبکه اتریوم باید به زودی برطرف شود.
۴. بزرگترین خدمات شبکه اتریوم که مورد توجه کاربران قرار گرفت چیست؟
بخش استیک کردن اتریوم بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفت که از طریق اتریومهای خود بتوانند سود بیشتری کسب کنند.
۵. ویتالیک بوترین چه استراتژی برای اتریوم در نظر دارد؟
پیشرفت لایه دو شدن اتریوم از اهداف بلند مدت اوست تا بتواند سرعت تراکنشها را افزایش دهد و هزینه کارمزد معاملات نیز کاهش یابد.
سخن پایانی
ما در این مقاله به بررسی زندگی ویتالیک بوترین پرداختیم؛ ویتالیک خالق اصلی اتریوم است که از دوران کودکی استعداد بالایی در ریاضیات و علوم کامپیوتری داشت. او آی کیوی بالایی دارد و از همان ابتدا نسبت به همسن و سالان خود باهوشتر بوده است.
او از دوران نوجوانی وارد حیطه رمز ارزها شد و در دوران دانشجویی اتریوم را بنیان نهاد. به کمک اعضای تیم خود تلاش کرد تا شبکهای غیرمتمرکز در دنیای کریپتو ایجاد کند تا انجام تراکنشها سریعتر و با هزینه کمتری انجام شود. البته اهداف شبکه اتریوم بسیار گسترده است که در آینده نه چندان دور این نقشه راه تکمیل میشود.