میکر و تیکر چیست؟ + بررسی تفاوت های Maker و Taker

تفاوت های میکر (Maker) و تیکر (Taker) چیست؟
فهرست مطالب

میکر (Maker) و تیکر (Taker) از جمله اصطلاحات رایج بازار ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود؛ برای فعالیت در این بازار دانستن اصطلاحات کمک بسزایی در معاملات می‌کند. تریدر ها برای درک بهتر بازار و روند حرکت آن به جزئیات آن دقت بیشتری می‌کنند و به دنبال راهکارها و استراتژی‌های جذاب برای انجام معاملات خود هستند. 

در بازار کریپتو وجود سفارش‌گذار و سفارش‌دهنده الزامی است و به روند ترید افراد کمک می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید تا با تفاوت‌های میکر و تیکر بیشتر آشنا شویم. 

میکر (Maker) به چه کسی گفته می‌شود؟

میکر (Maker) به چه کسی گفته می‌شود؟

سفارش‌گذار یکی از نقش‌های اساسی در بازار است که در واقع همان سفارش‌گذاران را دربرمی‌گیرد. میکر سفارش‌های خود را در قیمت مدنظرش به اصطلاح اردر گذاری می‌کند و از این طریق می‌تواند به قیمت مدنظر خود آن را بفروشد یا بخرد. نقش آن ها در بازار ارزهای دیجیتال بسیار پررنگ است و سفارش‌ها به عنوان افزایش جریان نقدینگی در بازار محسوب می‌شود. 

میکر یا سفارش‌گذار می‌تواند برای سفارش خود محدودیت تعیین کند و خرید یا فروش یک ارز در بازار کریپتو را مشخص کند.سفارش‌گذار با اردر گذاشتن یک سفارش و تعیین قیمت مدنظر خود باید منتظر باشد تا خریدار یا فروشنده مدنظرش سفارش را بپذیرد. 

سفارش‌گذارها یک طرف بازار را می‌سازند و می‌توانند فروشنده یا خریدار باشند. بنابراین با توجه به شرایط قیمتی و حجم مورد نظرشان می‌توانند سفارش‌دهی کنند. اما باید صبر داشته باشند تا سفارش‌شان پر شود. سفارش آن‌ها بلافاصله انجام نمی‌شود و به دلیل محدودیت در اردر گذاری باید صبور باشند. 

تیکر (Taker) به چه کسی گفته می‌شود؟

نقش مکمل میکرها را تیکرها (Taker) بازی می‌کنند؛ در مقابل سفارش‌دهنده‌ها، سفارش‌گیرنده‌ها وجود دارند. سفارش‌دهندگان به انجام سفارش در کوتاه‌ترین زمان علاقه‌مندند. بنابراین گیرنده سفارش مدنظرش را با قیمت بازار اردر گذاری می‌کند تا بلافاصله بعد انجام شود. 

اغلب اوقات سفارش‌دهندگان برای انجام سریع معاملات خود، سفارش‌های میکرها را بلافاصله بعد قبول می‌کنند و به همین دلیل می‌توان نقش مکمل سفارش‌گذارها برای آنان قائل بود. بنابراین تیکرها معاملات خود را برای انجام شدن در کوتاه‌ترین زمان ثبت می‌کنند. 

همچنین علاوه‌بر سرعت، میزان حجم سفارش هم به خواسته تیکرها انجام می‌شود و در واقع معامله آن‌ها در کوتاه‌‌ترین زمان با حجم مورد نظرشان تکمیل می‌شود. سفارش‌دهندگان هم می‌توانند خریدار یا فروشنده باشند که به جذب نقدینگی می‌پردازند. 

آشنایی با تفاوت‌های تیکر و میکر 

آشنایی با تفاوت‌های تیکر و میکر 

بازارهای معاملاتی به تیکر و میکر نیاز دارد و به موجب آن‌ها چرخش نقدینگی انجام می‌شود. در ادامه با تفاوت تیکر و سفارش‌گذار بیشتر آشنا می‌شویم. 

تفاوت در کارمزد 

یکی از بزرگترین دغدغه‌های اغلب سرمایه‌گذاران، پرداخت کارمزد کمتر است؛ میکرها نسبت به سفارش‌دهندگان کارمزد کمتری می‌پردازند و این مبلغ در صرافی‌های مختلف با هم متفاوت است. به طور کلی آنها به جریان نقدینگی کمک بیشتری می‌کنند و موجب رونق صرافی‌ها می‌شوند.

هر چند که تیکرها نقدینگی را تامین نمی‌کنند اما با پرداخت کارمزد بیشتر این موضوع را جبران می‌کنند. اگر چه این نوع کارمزد تعیین کردن چندان عادلانه نیست و در هر صرافی ارز دیجیتال متفاوت است. اما به عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر بین معامله‌گران سیگنال فیوچرز پرداخت می‌شود.

تفاوت در کارمزد 

البته بعضی از صرافی‌ها برای کاربران خود سطح قائل می‌شوند و کاربرانی که بیشترین تراکنش را داشته باشند در دسته‌ای با کارمزد کمتر قرار می‌گیرند. در ادامه با جدول کارمز در صرافی‌های مختلف آشنا می‌شویم. 

صرافی  براساس ترید ۳۰ روزه میکر  تیکر 
Binance  ‍۱,۰۰۰,۰۰۰ دلار  ۰.۱۰ درصد  ۰.۱۰ درصد
Kraken ۱۰,۰۰۰ دلار ۰.۲۵ درصد ۰,۴۰ درصد
Coinbase  ۱۰,۰۰۰ دلار ۰.۴۰ درصد ۰.۶۰ درصد

تفاوت در جریان نقدینگی 

می‌توان گفت که میکرها به دلیل سفارش‌گذاری، می‌توانند نقدینگی بیشتری به بازار تزریق نقدینگی کنند؛ بنابراین صرافی‌ها جریان نقدینگی بیشتری جذب می‌کنند و برای تشویق کاربران به سفارش‌گذار بودن، کارمزد کمتری دریافت می‌کنند. 

اما در مقابل سفارش‌دهندگان با سفارشات و انجام معاملات سریع نقدینگی را از بازار خارج می‌کنند. به همین دلیل تیکرها مجبور به پرداخت کارمزد بیشتری نسبت به میکرها هستند. پس صرافی‌ها از این طریق به جذب نقدینگی با استفاده از کارمزد بیشتر می‌پردازند. 

تفاوت در سرعت تراکنش‌ها 

همانطور که گفته شد میکرها افرادی صبور به شمار می‌روند که اردرهای خود را تنظیم می‌کنند و صبر لازم برای انجام شدن آن دارند. پس سرعت تراکنش های سفارش‌گذارها نسبت به تیکرها بسیار کمتر است. 

تیکرها سفارشاتی که میکرها گذاشتند، برمی‌دارند و به همین دلیل در کوتاه‌ترین زمان و بلافاصله بعد تکمیل می‌شود. بنابراین سرعت تراکنش سفارش‌دهندگان بسیار بیشتر است و نقدینگی را خارج می‌کنند. 

مزایا و معایب میکرها 

مزایا و معایب میکرها 

در بازار ارزهای دیجیتال، داشتن استراتژی معاملاتی به عهده معامله‌گران و سرمایه‌گذارانی همچون تریدرهای سیگنال بیت کوین است؛ بازار کریپتو نسبت به سایر بازارهای جهانی بیشتر دچار نوسان می‌شود و ممکن است در بازه کوتاه زمانی صعود شارپ داشته باشد و یا نزول شدید را تجربه کند. بنابراین انتخاب استراتژی درست به سود و زیان افراد کمک فراوانی می‌کند. در ادامه با مزایای و معایب میکرها بیشتر آشنا می‌شویم. 

مزایای میکرها 

۱. روابط دو سر برد 

سفارش‌گذارها با صرافی‌های ارزهای دیجیتال روابطی دو طرفه دارند و به همین منظور می‌توان گفت که دو سر برد است؛ روابطی که از طرفی نقدینگی مورد نیاز صرافی‌ تامین می‌شود و از طرف دیگر هم سفارش‌های آن‌ها تکمیل‌ می‌شود. به همین دلیل صرافی‌ها با بسته‌های تخفیفی، میکرها را تشویق می‌کنند. 

۲. مدیریت ریسک 

سفارش‌دهنده‌ها باید به خوبی استراتژی معاملاتی داشته باشند تا هنگامی که سفارشی ثبت می‌کنند به نتیجه دلخواه برسند و حجم معاملاتی آنان تکمیل شود. بنابراین ریسک نگهداری ارزهای دیجیتال خود را می‌پذیرند و با استفاده از ابزارها و الگوریتم‌های معاملاتی پیچیده، مدیریت ریسک انجام می‌دهند. 

۳. تامین نقدینگی 

در بازارهای سنتی با توجه به قیمتی که بر روی یک محصول گذاشته می‌شود، تامین نقدینگی ایجاد می‌شود. بنابراین در بازار کریپتو هم وجود میکرها نقدینگی در جریان را تامین می‌کند. از این طریق که با ثبت سفارش و حضور مستمر در بازار همیشه معامله‌گران می‌توانند رمز ارز مورد نظرشان را بخرند یا بفروشند. 

۴. فرصت‌های آربیتراژ 

میکرها می‌توانند فرصت‌های جذابی برای آربیتراژ داشته باشند و از تفاوت قیمت بین صرافی‌های مختلف سود بیشتری کسب کنند. البته این کار نیاز به دقت و تحقیق بیشتری دارد.

۵. بهینه‌سازی قیمت 

با تعیین قیمت از سمت سفارش‌دهنده‌ها،‌ قیمت‌ها به خوبی کنترل می‌شوند و معالمه‌گران می‌توانند با قیمت مناسب‌تری ارز مورد نظر خود را بفروشند یا بخرند. پس از جمله مزیت‌های سفارش‌گذار بودن،‌ کنترل و تاثیر در قیمت است.

معایب میکرها 

۱. زمان‌بر بودن معاملات 

سفارش‌دهندگان باید صبر و حوصله فراوانی داشته باشند تا بتوانند معاملات خود را مدیریت کنند. در واقع صبور بودن معامله‌گران چندان ساده نیست و ممکن است که در نهایت سفارش‌ آن‌ها با قیمت دلخواه هم پر نشود. 

۲. ریسک بالا 

در بازار کریپتو اتفاقات عجیبی می‌افتد و قیمت‌ها در عرض ۲۴ ساعت با پخش اخبار یا شایعه‌ای، تغییرات فراوانی را تجربه می‌کنند. به همین دلیل میکرها متحمل ریسک بالاتری می‌شوند. 

مزایا و معایب تیکرها 

مزایا و معایب تیکرها 

همانطور که گفته شد روابط سفارش‌گذار و سفارش‌دهندگان بسیار به یکدیگر وابسته‌ است و در واقع بدون وجود هر کدام از این دو طرف، معاملات در بازار کریپتو انجام نمی‌شود. در ادامه با مزایای تیکر بیشتر آشنا می‌شویم. 

مزایا تیکرها

۱. معاملاتی سریع

تیکرها افرادی صبور نیستند و در کوتاه‌ترین زمان معاملات‌شان انجام می‌شود. اما به هرحال همان سفارش میکرها را پاسخ می‌دهند و با قیمت پیشنهادی آنها، ارز مورد نظرشان را می‌خرند و یا می‌فروشند. 

۲. تکمیل حجم سفارش 

فرقی نمی‌کند که طی یک سفارش یا چندین سفارش حجم تقاضای تیکرها پر شود، در این نوع معامله قیمت پایین‌تر از بازار در اولویت دوم قرار دارد و مهم تکمیل سفارش است. 

۳. استفاده از نقدینگی 

به هر حال وجود سفارش‌گذارها به تامین نقدینگی مورد نیاز سفارش‌دهندگان کمک می‌کند. پس وجود آن‌ها به هم وابسته‌ است. در واقع روابط تیکرها و میکرها رقابتی نیست و هر کدام به دیگری وابستگی دارند.

۴. کاهش ریسک

می‌توان گفت که تیکرها یک ارز دیجیتال را با قیمت موجود در بازار می‌خرند یا می‌فروشند. پس ریسک کمتری را نسبت به میکرها می‌پذیرند. 

معایب تیکرها 

۱. پرداخت کارمزد بیشتر 

با توجه به انجام سریع سفارش، تیکرها موظفند که کارمزد بیشتری بپردازند. البته آن ها چندان نقدینگی تامین نمی‌کنند و ممکن است که سریع نقدینگی را خارج کنند. 

۲. عدم پویاسازی 

تیکرها به صورت یک موج وارد بازار می‌شوند و معاملات خود را انجام می‌دهند. چون نقدینگی تامین نمی‌شود پس به پویاسازی بازار هم کمک نمی‌کنند. 

نهنگ‌های کریپتو میکر هستند یا تریکر؟ 

نهنگ ارز دیجیتال به دلیل نقدینگی بالایی که دارد می‌توانند به عنوان بازارساز یا میکر و بازارگردان یا تیکر عمل کنند. به دلیل قدرت نقدینگی که در دستان افراد یا نهاد‌ها و سازمان‌ها وجود دارد، این افراد می‌توانند نقش بزرگی در عرضه و تقاضای بازار داشته باشند. 

نهنگ‌های کریپتو به عنوان سفارش‌گذار یا بازارساز

برخی از نهنگ‌ها به عنوان بازارساز فعالیت‌ دارند و با تامین نقدینگی در بازار نقش بازارساز را بازی می‌کنند. آن‌ها با سفارش‌گذاری خرید یا فروش در قیمت‌های مدنظرشان به تامین نقدینگی بازار می‌پردازند. هنگامی که حرکت بازار نیاز به نقدینگی داشته باشد،‌ با صعود یا نزول از طریق این سفارشات تامین می‌شود. 

نهنگ‌ها به دلیل نقدینگی سنگینی که در دست دارند به سادگی با اردرهای خرید یا فروش می‌توانند بر قیمت بازار اثر بگذارند. صرافی‌های ارزهای دیجیتال برای کسب سود بیشتر به این سفارش‌گذاری پاسخ مثبت می‌دهند و حرکت بازار را رقم می‌زنند. از طرفی هم خریداران و فروشندگان با اطمینان خاطر از وجود ارزهای درخواستی در بازار فعالیت می‌کنند.

نهنگ‌های کریپتو به عنوان تیکر یا بازارگردان 

از طرف دیگر نهنگ‌های می‌توانند به عنوان بازارگردان یا تیکر در بازار فعالیت کنند و به سرعت نقدینگی را به جریان بیندازند و یا از بازار خارج کنند. به همین دلیل معاملات بزرگ صورت می‌پذیرد و سفارشات گسترده‌ای را به انجام می‌رسانند. 

نهنگ‌های تیکر می‌توانند موجب افزایش یا افت قیمت سریع در بازار شوند و در یک ارز نوسانات شدیدی را ایجاد کنند. بنابراین تاثیرات سریع و گسترده‌تری در بازار به همراه دارند.

سوالات متداول 

۱. میکر بودن بهتر است یا تیکر بودن؟

نمی‌توان گفت که کدام یک بر دیگری برتری دارد؛ معامله‌گران با توجه به استراتژی معاملاتی خود می‌توانند تیکر یا میکر باشند. 

۲. کدام یک از طرفین معامله کارمزد کمتری می‌پردازد؟ 

سفارش‌گذارها به واسطه تامین نقدینگی بیشتر در صرافی‌ها به عنوان بسته‌های تشویقی، کارمزد پایین‌تری پرداخت می‌کنند. 

۳. نهنگ‌ها میکر هستند یا تیکر؟

نهنگ‌ها می‌توانند در بازار میکر باشند و با نقدینگی سنگین منتظر کاهش و افزایش قیمت باشند و هم می‌توانند تیکر باشند و یک سفارش را سریع با مبلغ سنگین به انجام برسانند. 

۴. کدام یک از طرفین معامله ریسک بیشتری می‌پذیرند؟

میکرها به دلیل پیشبینی قیمت و سفارش‌گذاری،‌ ریسک معاملات بیشتری را می‌پذیرند. 

جمع‌بندی 

اگر شما به دنبال یک استراتژی جذاب معاملاتی هستید، خواندن مقاله «تفاوت تیکرها و میکرها» را از دست ندهید؛ معاملات سفارش‌گذارها با صبر و حوصله بیشتر و ثبت سفارش‌ انجام می‌شود و به همین دلیل سفارش‌گذاران می‌توانند در قیمت دلخواه ارز مورد نظرشان بفروشند یا بخرند. 

اما تیکرها با سفارش برداری سریع رمز ارز مورد نظر خود را می‌خرند و یا می‌فروشند. بنابراین این دو گروه به یکدیگر وابسته‌اند و بدون هر کدام از طرفین معامله‌ای شکل نمی‌گیرد. البته در صرافی‌های غیرمتمرکز این سفارش‌گذرای و برداری به شکل همتا‌به‌همتا انجام می‌پذیرد. 

مطالب مشابه

بلاک چین تکنولوژی پیشرفته‌ای به شمار می‌رود که از بلاک‌های متعدد تشکیل شده است؛ این...

میکر (Maker) و تیکر (Taker) از جمله اصطلاحات رایج بازار ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود؛...

در بازار ارزهای دیجیتال دامیننس (Dominance) نقش بسزایی دارد و معامله‌گران حتما چارت آن را...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 روز
24 ساعت
00 دقیقه
00 ثانیه

مهلت مانده تا اتمام تخفیف ویژه

مهلت مانده تا اتمام تخفیف ویژه

0 روز
24 ساعت
00 دقیقه
00 ثانیه