اگر شما هم از تریدر های بازار ارزهای دیجیتال باشید، حتما شبکه قدرتمند بایننس اسمارت چین را میشناسید؛ بایننس کوین (BNB) یکی از کوینهای محبوب به شمار میرود که در بازار کریپتو طرفداران فراوانی دارد. صرافی ارز دیجیتال بایننس با گسترش و توسعه این کوین به جذب سرمایه پرداخته و شبکهای قدرتمند و مشهور را طراحی کرده است.
این ارز دیجیتال در ابتدا تنها یک کوین برای معاملات صرافی بزرگ بایننس بود اما امروزه به یکی از کوینهای محبوب برای پرداختهای متنوع و معاملات روزمره به کار میرود. آینده بیانبی بسیار روشن است. در ادامه با ما همراه باشید تا معرفی بیشتر این ارز دیجیتال در سیگنالیپتو میپردازیم.
بایننس کوین چیست؟
بزرگترین صرافی متمرکز ارزهای دیجیتال را میتوان بایننس معرفی کرد؛ این صرافی بیشترین حجم معاملات اسپات و فیوچرز را در بین صرافیها به خود اختصاص داده است و ۲۴ ساعت در دسترس نهنگ های ارز دیجیتال و کاربران قرار دارد؛ در ابتدا ارز دیجیتال بایننس با نماد (BNB) برای کاهش هزینه معاملات درون شبکه این صرافی مورد استفاده قرار میگرفت.
بایننس کوین (Binance Coin) با هدف جذب سرمایه با امنیت و سرعت بالا طراحی شد و این کوین در سال ۲۰۱۹ فعالیت خود را آغاز کرد و مانند اتریوم یک توکن مبتنی بر ERC-20 است. این ارز دیجیتال محبوب شبکه اختصاصی خود را با نام BEP20 بنیان نهاد و در نوامبر ۲۰۲۴ صرافی بایننس طی اعلامیهای پایان BEP2 را اعلام کرد و از کاربران درخواست کرد تا دارایی خود را به شبکه BEP20 منتقل کنند.
آشنایی با اکوسیستم بایننس
تا به امروز حدود ۱۸۰ میلیون نفر در صرافی بایننس به ترید و فعالیت مالی پرداختهاند و میتوان گفت که این صرافی اکوسیستم گستردهای در زمینه پرداخت و انتقال ارزهای دیجیتال داشته است. شبکه بلاک چین بایننس چین (BNB Chain) و بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain) زیرمجموعههای اکوسیستم بایننس به شمار میروند که از الگوریتم اجماع اثبات سهام پیروی میکنند.
این اکوسیستم سرعت بالایی دارد و به همین دلیل کارمزد آن پایین است و توسعهدهندگان برای طراحی برنامههای غیرمتمرکز از آن بهره جستند. از جمله فعالیتهای اکوسیستم بایننس سرمایهگذاری در پروژههای مختلف مانند تراست ولت و بایننس کانکت بوده است.
تاریخچه بایننس کوین
این کوین توسط چانگ پنگ ژائو که فردی چینی-کانادایی است در سال ۲۰۱۷ راه اندازی شد؛ او ملقب به CZ یا سیزی است که از جمله اعضای تیم توسعهدهنده بلاکچین به شمار میرود. باینس کوین در زنجیره بلاکچین بایننس فعالیت خود را آغاز کرد و با استفاده از شبکه اتریوم و مطابق استانداردهای ERC-20 راهاندازی شد و از قانون حاکم بر این بلاکچین پیروی میکند.
دفتر مرکزی بایننس در ابتدا از چین کار خود را آغاز کرده است و سپس با محدودیتهای چین مواجه شده و سیزی این شرکت را به ژاپن و سپس با وجود قوانین سخت مجبور به مهاجرت مجدد شده است. سیزی بایننس را در سال ۲۰۱۷ راهاندازی کرد و با اولین عرضه اولیه توانست ۱۵ میلیون دلار جمعآوری کند.
طی ۶ ماه بایننس رشد چشمگیری را تجربه کرد و توانست پلتفرم برتر معاملات ارزهای دیجیتال در جهان شود. این پلتفرم امروز در ایالت متحده و ژاپن فعالیت خود را دنبال میکند و به بزرگترین صرافی متمرکز جهان تبدیل شده است.
۵ کاربرد بایننس کوین
ویژگیهای بایننس کوین بسیار متنوع است و همین امر موجب محبوبیت بیشتر این کوین شده است. از جمله کاربردهای بایننس را میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
۱. گیمینگ
بایننس شبکهای جذاب و قدرتمند برای دنیای گیمینگ محسوب میشود. پروژههای متعدد گیمینگ در بستر این بلاکچین شروع به فعالیت کردند و امروزه کاربران این بازیها برای فعالیت و خرید و فروش، باید کوین بیانبی را داشته باشند. همین امر موجب قدرت گرفتن بیشتر این شبکه و حفظ ارزش بایننس کوین شده است.
تاکنون پروژههای متاورسی متعددی در بستر بایننس اسمارت چین عرضه شدند که بازیکنان برای شرکت در آن باید BNB داشته باشند. بنابراین با خرید بایننس کوین میتوانند به کیف پول خود متصل شوند و در بازی فعالیت کنند. از جمله این پروژههای متاورسی میتوان به دی سنترال گیمز، ایکس، سکند لایو اشاره کرد.
۲. استیگینگ و دیفای
بایننس بستری مناسب برای استیکینگ است و به کاربران خود این امکان را میدهد که با مسدودسازی کوینهایشان بتوانند پاداش دریافت کنند. استیکینگ به امنیت شبکه، تامین نقدینگی و تایید تراکنشها کمک میکند و در یک مدت مشخص کاربران میتوانند سود بیشتری کسب کنند.
از دیگر مواردی که بایننس در آن به کار میرود، پروژههای دیفای (DeFi) است؛ دیفای به کاربران اجازه میدهد تا بتوانند به سادگی تامین نقدینگی کنند و با استفاده وامهای دیجیتال خریدهای تازهای داشته باشند. کافی است که ارزهای خود را به عنوان وثیقه استفاده کنند تا پس از آن بتوانند با خیال راحت وام دیجیتالی بگیرند.
۳. پرداخت کارمزدهای داخلی
کاربران برای معاملات خود در صرافی بایننس میتوانند BNB پرداخت کنند؛ از این طریق کارمزد آنها در این صرافی با تخفیفهای ویژهای همراه میشود و از جمله کاربردهای محبوب این صرافی است. البته شبکه بایننس برای فعالیت در بستر گیمینگ هم کامزد کمتری دریافت میکند و به نفع کاربران است.
در صرافی بایننس برای هر معامله کارمزدی حدود ۰.۱ درصد محاسبه میشود که نسبت به سایر صرافیها کمتر است. هر چه که کاربر معاملات بیشتری در این صرافی داشته باشد میتواند از تخفیفات بیشتری بهرهمند شود. سطحبندی صرافی بایننس شامل VIP 0 و VIP 1 میشود.
کاربران در صرافی بایننس با توجه به حجم معاملات و سرمایه BNB که دارند، در سطوح مختلفی دستهبندی شوند و از بستههای تشویقی و تخفیفی بیشتری بهرهمند میشوند. همچنین کاربران با توجه به میکر یا تیکر بودن، کارمزدهای متفاوتی را پرداخت میکنند.
۴. گسترش دنیای کریپتو
با گسترش دنیای کریپتو، تقریبا تمام ارزهای دیجیتال در دنیای امروز کاربردهای متفاوتی دارند و دیگر معاملهگران میتوانند با سرمایه خود کارهای متنوعی مانند رزرو هتل، خرید ملک، پرداخت هزینه کالا و خدمات و… را انجام دهند.
در حال حاضر بایننس کوین به سادگی پرداخت در سایتهای مسافرتی و رزرو هتل را فراهم کرده است و امکان خرید هدایای مجازی و کارتهای بازی و قرعهکشی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد. بنابراین با استفاده از BNB میتوانید از خدمات مالی و وامگیری و پرداخت هزینهها بهرهمند شوید.
۵. پروژههای لانجپد بایننس
یکی از کاربردهای محبوب بایننس کوین را میتوان لانچپد معرفی کرد؛ در سال ۲۰۱۹ صرافی بایننس در پروژه لانچ پد سرمایهگذاری کرده و بستری جذاب برای سرمایهگذاران و فروش توکنهای جدید و پروژهها تازه فراهم کرده است. به این ترتیب بسیاری از ارزهای دیجیتال از این طریق به دنیا معرفی شدند.
نمونههای جذاب در این پروژه را میتوان بیتتورنت (BTT) و Fetch معرفی کرد که از جمله ارزهای مشهور به شمار میروند. بایننس از این طریق به معرفی پروژههای نوپا میپردازد و ICO و IEO هم در این پروژه مشارکت داشتند. کاربران با استفاده از BNBهای خود میتوانند در این رویدادها شرکت کنند و شانس خود را برای سرمایهگذاری روی کوینهای جدید امتحان کنند.
توکن سوزی
توکن سوزی در اکثر شبکهها به منظور کاهش تعداد توکنها و افزایش ارزش آن ارز انجام میشود. به همین دلیل میتوان گفت که توکن سوزی به گردش بیشتر و افزایش ارز یک کوین مشخص کمک بسزایی میکند. توکن سوزی بیانبی فرآیندی است که کوینهای بایننس از دسترس معاملهگران خارج میشود و در واقع تعداد توکنهای در گردش کاهش مییابد.
توکنسوزی طی رویدادهای سالیانه انجام میشود و تعداد آن هر سال کاهش پیدا میکند. تا وقتی که تعداد بایننس کوینها ۵۰ درصد شود که معادل ۱۰۰ میلیون کوین است، این روند توکنسوزی ادامه مییابد و از این طریق ارزش این ارز دیجیتال حفظ میشود و در آینده ارزشمندتر و نادتر شدن آن کمک میکند.
بهترین کیف پولهای بایننس
با توجه به رشد ارزش این کوین، داشتن آن برای اغلب کاربران بسیار ارزشمند و سودآور است؛ بنابراین باید جوانب احتیاط را رعایت کنید و بایننس کوینهای خود را در کیف پولهای امن نگهداری کنبد. البته برخی از کاربران به کیف پول سرد علاقهمندند که نگهداری امنتری نسبت به مدلهای دیجیتالی است.
بهعلاوه بایننس هم به فکر کاربران خود بوده و کیف پول دیجیتالی خاص خود را منتشر کرده است؛ کاربران میتوانند از کیف پولهای سازگار با شبکه اتریوم برای ذخیرهسازی کوینهای خود استفاده کنند. در ادامه بهترین کیف پولهای بایننس کوین را معرفی میکنیم.
متا مسک (MetaMask)
متامسک یکی از کیف پولهای دیجیتالی که بسیار شهرت دارد و برای گیمرها گزینه جذابی است؛ این کیف پول کاملترین گزینه به شمار میرود که افزونههای متعددی دارد و به سادگی در گوگل کروم، فایرفاکس نصب میشود. از شبکه بایننس به خوبی پشتیبانی میکند و ظاهری دوستداشتنی دارد.
کیف پول مای اتر (MyEtherWallet)
کیف پول اتر من یا مای اتر ولت یکی از بهترین کیف پولهای شبکه اتریوم و توکنهای مبتنی بر آن است که امنیت دارایی دیجیتالی کاربران را تضمین میکند. بایننس کوین به سادگی در نرم افزار این کیف پول ذخیره میشود و امکان ایجاد کیف پول را فراهم میکند. همچنین از تراکنشهای اتریوم و ERC-20 پشتیبانی میکند.
لجر نانو اس (Ledger Nano S)
اگر هم به کیف پولهای سرد علاقهمندید میتوانید از لجر نانو اس استفاده کنید که ساختاری سختافزاری دارد و امنیت بالای دارایی کاربران را تضمین میکند. این کیف پول مانند فلش به سیستم متصل میشود و پس از مراحل امنیتی دسترسی به دارایی را امکانپذیر میکند.
مزایای بایننس کوین
بایننس کوین مزایای فراوانی را برای کاربران خود به همراه دارد و گزینه جذابی برای سرمایهگذاریهای بلندمدت به شمار میرود. در ادامه با مزایای بایننس کوین بیشتر آشنا میشویم.
شبکه قدرتمند و سریع
یکی از برجستهترین مزایای بایننس کوین را میتوان سرعت بالا و قدرت شبکه معرفی کرد؛ این شبکه برای معاملات سرعت بسیار بالایی دارد و پردازش اطلاعات در کوتاهترین زمان انجام میشود. اضافه شدن شبکه باننس اسمارت چین، سرعت این پلتفرم را بیشتر از پیش افزایش داده است.
در دنیای کریپتو، سایر ارزهای دیجیتال در سرعت با یکدیگر رقابت میکنند و بسیاری از شبکهها چندان سریع نیستند و به همین دلیل باید مشکل شبکه خود را به زودی برطرف کنند. همچنین قدرت این شبکه برای انجام شدن مبادلات بسیار اثر گذار است و در زمان کوتاه نیاز کاربران برای انجام تراکنشها را برطرف میکند.
توکن کاربردی
BNB یک توکن بسیار کاربردی است که امکانات متنوعی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد. صرافی بایننس میتواند یک اکوسیستم قدرتمند برای کاربران باشد و با استفاده از آن میتوانند هزینههای معاملات خود را به سادگی پرداخت کنند.
بنابراین وجود این کوین برای اغلب کاربران بسیار ضروری است تا بتوانند کارمزدها را پرداخت کنند. برای پرداختها و نقل و انتقالات ارزی انجام میشود.
هزینه پایین تراکنشها
یکی دیگر از مزایای بایننس کوین را میتوان هزینه پایین آن معرفی کرد؛ کارمزد در شبکه بایننس نسبت به شبکه اتریوم پایینتر است و برای کاربران امکان تراکنش با کارمزد پایینتر را فراهم میکند. به دلیل کارمزد بالایی اتریوم بسیاری از معاملهگران علاقهای به استفاده از این شبکه را ندارند و به دنبال راهکاری دیگر میگردند.
بنابراین تیم توسعه دهنده بایننس کوین تمایلی به افزایش کارمزد شبکه نداشته و خدمات آن برای طولانی مدت با کارمزدی یکسان انجام میشود. همچنین کاربران میتوانند با نگه داشتن BNB در کیف پول خود تخفیف بیشتری دریافت کنند که گزینه جذابی برای معاملهگران و سرمایهگذاران به شمار میرود.
ادغام بایننس با صرافی غیرمتمرکز DEX
به تازگی باننس با بستر DApps ادغام شده است و این امر موجب افزایش امنیت و کاهش کارمزد تراکنشها شده است و به همین دلیل معاملات توزیعشده افزایش مییابد. همچینن باننس کوین به عنوان سوخت در زنجیزه هوشمند بایننس (BSC) عمل میکند و ادغام با DApps و پلتفرمهای DeFI گزینه جذاب به شمار میرود که وامدهی را برای کاربران فراهم میکند.
توسعه روزافزون شبکه
توسعه شبکه باننس در زمینههای مختلف تکنولوژی بلاکچین، به نفع بایننس کوین است؛ این ارز دیجیتال سعی کرده خود را با پیشرفت شبکههای دیگر همگام سازد و مورد استقبال کاربران قرار گیرد. پیشرفت در زمینه استیکینگ، دیفای، اجرای قراردادهای هوشمند از جمله فعالیتهای بهروز این شبکه محسوب میشود.
همچنین توسعه این شبکه در جهت راحتی توسعهدهندگان نیز بوده است؛ توسعهدهندگان به سادگی میتوانند کدهای مختلف را اضافه کنند و از کاربردهای مختلف آن بهرهمند شوند.
تیم موفق
پشت این شبکه قدرتمند، تیم توسعهدهنده توانمندی است که برای کاربران امکانات متنوعی را فراهم میکنند. سیزی و تیم او برای توسعه این شبکه تمام تلاش خود را به کار بردند تا پلتفرمی ارزان قیمت با شرایط متنوع فراهم کنند. شاید همین امر موجب شده است که صرافی بایننس به بزرگترین صرافی دنیا تبدیل شود.
پشتیبانی از بایننس کوین
از دیگر مزایای آن میتوان به پشتیبانی قدرتمند صرافی بایننس از این کوین اشاره کرد؛ کاربران به سادگی میتوانند از پشتیبانی صرافی بایننس بهرهمند شوند و نگران دارایی خود نباشند. حمایت از این ارز دیجیتال به اعتبار و ارزش آن کمک بسزایی کرده است.
مکانیسم ضدتورمی
خوشبختانه بایننس کوین از سیستم توکنسوزی بهرهمند است و به سادگی توکنهای BNB از گردش کل عرضه خارج میشوند. به همین دلیل قیمت آن افزایش مییابد و از مکانیسم ضد تورمی پیروی میکند. به مرور در آینده این کوین ارزش بالاتری به دست میآورد و کاربران از نگهداری این ارز سود بیشتری کسب میکنند.
معایب بایننس کوین
اگر چه این ارز دیجیتال مزایای فراوانی را برای معاملهگران و سرمایهگذاران خود به همراه دارد،اما به هر حال هنوز جای پیشرفت بیشتری دارد و میتوان معایب آن را مورد بررسی قرار داد.
مشکلات تمرکززدایی
هر چند که دنیای ارزهای دیجیتال با هدف تمرکززدایی شکل گرفت، اما هنوز این شبکه مشکلات فراوانی در مسیر تمرکززدایی بیشتر خود دارد. شبکه بایننس هم از این مشکلات مستثنی نیست. همچنین وابستگی باننس کوین به صرافی متمرکز بایننس موجب نگرانیهایی در مورد تمرکز زدایی آن شده است.
در صورتی که مشکلی برای این صرافی به وجود آید، احتمال مشکلات و چالشهای نظارتی و نقش امنیتی بایننس کوین نیز وجود دارد. بنابراین توسعهدهندگان بایننس باید به فکر راهحلی برای این مشکل باشند.
محدودیتها
با وجود اینکه بایننس کوین در خارج از صرافی بایننس هم مورد استفاده قرار میگیرد اما نسبت به سایر ارزهای دیجیتال هنوز با محدودیتهای فراوانی روبروست. کاربرد این ارز در خارج است پلتفرم بایننس نسبتا محدود است و به همین دلیل میتوان گفت که محدودیت بیشتری نسبت به سایر ارزهای دیجیتال دارد.
تجربه نوسانهای متوالی
شاید از نظر بسیاری از کاربران BNB یکی از ارزهای باثبات بازار است؛ اما این ارز هنوز دچار نوسانات قیمتی شدیدی میشود و به همین دلیل نمیتواند از ترس و نگرانی سرمایهگذاران خود جلوگیری کند. با بالا رفتن دامیننس این ارز هم مانند سایر آلتکوینهای کوچکتر دچار نوسانات قیمتی شدیدی میشود.
مزایای بایننس کوین | معایب بایننس کوین |
کارمزد پایین تراکنشها | مشکلات تمرکززدایی از صرافی بایننس |
شبکهای سریع و قدرتمند | محدودیتهای استفاده در خارج از صرافی بایننس |
کاربردهای متنوع | نوسانات شدید قیمتی |
ادغام با پروژه DEX | |
مکانیسم ضد تورمی با استفاده از توکنسوزی | |
تیم توسعه قوی و پشتیبانی سریع | |
هماهنگسازی با پیشرفت بلاکچین |
سوالات متداول
۱. صرافی بایننس چرا به بزرگترین صرافی دنیا تبدیل شده است؟
در این صرافی ارزهای دیجیتال متنوعی خرید و فروش میشود و میتوان گفت که از ۵۰۰ نوع ارز دیجیتال پشتیبانی میکند. حجم معاملات بایننس تا اواسط دسامبر حدود ۲۴ میلیارد دلار در روز بوده است.
۲. از معایب بایننس کوین چه مواردی است؟
وجود نوسانات قیمتی، وابستگی BNB به صرافی بایننس، وجود محدودیتهای استفاده در خارج از صرافی بایننس از جمله مشکلات این ارز دیجیتال است.
۳. به تازگی بایننس کوین از چه شبکهای استفاده میکند.
این ارز دیجیتال از BEP2 به شبکه BEP20 منتقل شده است تا تجربه بهتری در زمینه سرعت و کاهش هزینهها و… داشته باشد.
۴. چرا نگرانی در زمینه تاثیرپذیری BNB از صرافی بایننس وجود دارد؟
به دلیل وابستگی بالای این ارز دیجیتال به صرافی بایننس، با شایعه یا اخباری درباره صرافی بایننس، قیمتش افت خواهد کرد و با چالشهای فراوانی در خارج از صرافی بایننس روبروست.
۵. با استفاده از بایننس کوین چه خرید و پرداختی را میتوان انجام داد؟
با استفاده از این ارز دیجیتال میتوان رزرو اقامتگاه، پرداختهای درون شبکهای، خرید خدمات و محصولات در سایتهای معتبر را انجام داد.
جمعبندی
ما در این مقاله به بررسی بایننس کوین (BNB) پرداختیم؛ اگر شما هم به این کوین علاقهمندید حتما این مقاله را مطالعه کنید. ارز دیجیتال بیانبی یکی از کوینهای جذاب و پرطرفدار بازار ارزهای دیجیتال محسوب میشود که توانسته اعتبار و ارزش بالایی در این بازار به دست آورد.
این ارز دیجیتال ویژگیهای متنوعی مانند فعالیت در حوزه متاورس، استیکینگ، دیفای، پرداخت برای خرید محصولات و خدمات دارد که آن نمیتوان چشمپوشی کرد. ارز دیجیتال بایننس، کوین بومی صرافی بایننس است که برای پرداختهای داخل شبکه کاربرد فراوانی دارد و هزینه تراکنش کاربران این صرافی را کاهش میدهد.