دامیننس چیست؟ Dominance چه کاربردی برای تریدرها دارد؟

دامیننس چیست؟ Dominance چه کاربردی برای تریدرها دارد؟
فهرست مطالب

در بازار ارزهای دیجیتال دامیننس (Dominance) نقش بسزایی دارد و معامله‌گران حتما چارت آن را به خوبی بررسی می‌کنند. دامیننس از نظر لغوی به معنی سلطه یا تسلط است که به شاخصی گفته می‌شود که درصد ارزش بازار یک ارز دیجیتال را نشان می‌دهد. 

به خصوص Dominance بیت‌کوین نقش پررنگی در بازار کریپتو دارد و تریدرها برای درک بهتر حرکت بازار همیشه چارت آن را به خوبی بررسی می‌کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا بررسی کنیم که دامیننس چیست و چه کاربردی دارد؟ 

دامیننس به زبان‌ ساده

دامیننس به زبان‌ ساده 

به طور کلی دامیننس به معنی نسبت تسلط یک ارز دیجیتال به ارزش کل بازار کریپتو است که جهت حرکت روند را مشخص می‌کند. بیت کوین بزرگترین ارز دیجیتال بازار است که تاثیر فراوانی در کل بازار دارد و بیشتر از ۵۵ درصد از کل سرمایه بازار به خود اختصاص داده است. 

پس دامیننس بیت کوین بخش بزرگی از بازار را به خود اختصاص می‌دهد که می‌توان گفت شاخص بسیار مهمی برای رصد احساسات و سنتیمنت بازار است. سرمایه‌گذاران و معامله‌گران با استفاده از آن می‌توانند تحلیل‌های خود را به منظور ترید بهتری انجام دهند و پیشبینی دقیق‌تری نسبت به روند داشته باشند.

با توجه به اینکه در حال مطالعه  مقاله دامیننس بیت کوین هستید احتمالا علاقه مند به موضوع سیگنال بیت کوین نیز میباشید که میتوانید در این سایت مراجعه کنید.

آشنایی با تاریخچه دامیننس 

از سال‌های ابتدایی ظهور بیت‌کوین، دامیننس نقش پررنگی داشته داشت و نرخ آن حدود صددرصد بود چون تنها دارایی این بازار محسوب می‌شد. با معرفی اتریوم، Dominance بیت‌کوین به ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کرد و از طرفی هم قراردهای هوشمند شبکه اتریوم هر روز بیشتر رشد کردند و علاقه سرمایه‌گذاران به این پروژه‌ها بیشتر شد و روند کاهشی Dominance ادامه پیدا کرد. 

تعداد کوین‌های جدید بازار هر سال بیشتر شده است  و این عدد به ۳۵ تا ۴۰ کاهش پیدا کرده و با گذشت زمان پیشبینی می‌شود که این روند ادامه داشته باشد. 

چه عواملی بر Dominance تاثیر می‌گذارد؟

چه عواملی بر Dominance تاثیر می‌گذارد؟

معامله‌گران می‌توانند با بررسی دقیق داده‌ها روند ارزهای موجود در بازار را پیشبینی کنند. دامیننس بالای بیت‌کوین نشان دهنده رشد و ثبات بیت‌کوین است علاقه‌ معامله‌گران به خرید بیت‌کوین‌های بیشتر نشان می‌دهد. در ادامه عوامل موثر بر Dominance را بیشتر بررسی می‌کنیم. 

پارامترهای اقتصاد کلان 

یکی از چندین عواملی که بر دامیننس تاثیر دارد، اقتصاد کلان است؛ متغیرهای اقتصاد جهانی مانند نرخ بیکاری، تورم، نرخ بهره، کاهش ارزش پول و… می‌تواند بر بازار ارزهای دیجیتال تاثیر بگذارد. بنابراین رفتار معامله‌گران متناسب با این داده‌ها تغییر می‌کند. 

در شرایطی که ارزش پول ملی کاهش می‌یابد و خطر جنگ وجود دارد، معامله‌گران بیشتر به سمت دارایی‌های امن مانند طلا می‌روند و احتمال نزولی‌تر شدن بازار وجود دارد. بنابراین با ایجاد امید و کاهش نرخ بهره و کاهش تورم، دامیننس بیت‌کوین رشد می‌کند و خریدهای بیشتری انجام می‌شود. 

نوسانات بازار 

یکی دیگر عواملی که می‌تواند بر Dominance تاثیر بگذارد، نوسانات بازار است؛ هنگامی که چرخه‌های گاوی و خرسی رخ می‌دهد، در واقع دامیننس بیت‌کوین روندی صعودی یا نزولی را در پیش می‌گیرد. در چرخه‌های صعودی امید در بازار افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه خرید بیت‌کوین هم بیشتر است.

در روندهای نزولی فروش بیت‌کوین هم افزایش می‌یابد و دامیننس آن رو به کاهش می‌رود. همچنین زمانی که قیمت بیت‌کوین افزایش می‌یابد و نقدینگی بعد از سیو سود وارد ارزهای دیگر می‌شود،‌ بنابراین Dominance کاهش پیدا می‌کند.

پروژه‌های جدید

هنگامی که کوین‌های تازه وارد بازار می‌شوند به جذب نقدینگی کمک بسزایی می‌کنند. پروژه‌های جدید و توکن‌های تازه موجب مشارکت‌ سرمایه‌گذاران در عرضه اولیه کوین و سرمایه‌گذاری در بخش‌ تکنولوژی‌های جدید می‌شود. افزایش توکن‌های غیرمتمرکز (DApps) و غیرقابل تعویض (NFT) موجب کاهش موقت دامیننس می‌شود و نقدینگی بیشتری را به سمت خود جذب می‌کنند. 

روندهای بازار خرسی و گاوی 

از جمله عواملی که بر Dominance تاثیر می‌گذارد،‌ روند بازارهای گاوی و خرسی است؛ در بازارهای گاوی امید سرمایه‌گذاران به آلت‌کوین‌ها بیشتر است و ریسک بیشتری را می‌پذیرند. پس دامیننس بیت‌کوین کاهشی می‌شود و معامله‌گران به دنبال ماجراجویی‌های بیشتری هستند.

در بازارهای خرسی به دلیل ترسی که بر بازار غلبه می‌کند،‌ معامله‌گران به دنبال ارزهای با ثباتی مانند ‌هایی همچون بیت‌کوین هستند. پس دامیننس افزایش می‌یابد و سرمایه به سمت بیت‌کوین سرازیر می‌شود.

چطور دامیننس را تحلیل کنیم؟

چطور دامیننس را تحلیل کنیم؟

تشخیص روند Dominance برای اغلب معامله‌گران اهمیت بالایی دارد. به خصوص در زمان خرید آلت‌کوین‌ها و پیش‌بینی حرکت نقدینگی به سمت آلت‌کوین‌ها کمک فراوانی می‌کند. در ادامه نحوه تحلیل Dominance را بیشتر بررسی می‌کنیم. 

نمودار دامیننس

به کمک ابزارهایی در پلتفرم‌های CoinMarketCap و تریدینگ ویو (TradingView)  می‌توان نمودار آن را به خوبی بررسی کرد و بازه‌های زمانی مانند روزانه و یا هفتگی را برای تشخیص روند صعودی یا نزولی مشخص کرد.

اندیکاتورهای تکنیکالی 

اندیکاتورهای کاربردی مانند مکدی MACD و آر اس آی RSI به تحلیل دامیننس کمک می‌کند. به طور مثال Dominance هنگامی که صعود می‌کند الگوی نمودار متحرک کوتاه مدت بالای میانگین متحرک بلند مدت قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: بهترین اندیکاتور ارز دیجیتال: راهنمایی برای موفقیت در معاملات

الگوهای تاریخی 

با توجه به الگوهای تکرارشونده، وجود این الگوهای زمانی می‌تواند به سرمایه‌گذاران سرنخی بدهد که شرایط چطور پیش می‌رود. اغلب الگوهای بازار ارزهای دیجیتال تکراری است و تنها با بررسی آن می‌توان بخشی از روند را پیشبینی کرد.

تاثیر دامیننس بیت‌کوین بر بازار کریپتو 

شاید برای شما هم جذاب باشد که چطور دامیننس بیت‌کوین می‌تواند بر بازار کریپتو تاثیرگذار باشد. در ادامه با تاثیر آن در بازار بیشتر آشنا می‌شویم. 

تاثیر بر احساساتو اعتمادسازی

به طور کلی حرکت بازار منعکس‌کننده روانشناسی ترید و احساسات معامله‌گران سیگنال ارز دیجیتال است و به همین دلیل Dominance با حرکات صعودی و نزولی خود بخش عمده‌ای از بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سرمایه‌گذاران در صورتی که به رشد بیت‌کوین علاقه‌مند و امیدوار باشند می‌توانند موجب صعود دامیننس شوند. 

همچنین در شرایط نزولی احساس ترس بر عمده بازار اثر می‌گذارد و روند آن نزولی است. پس به همان نسبت می‌توان گفت که سرمایه‌گذاران در بازار ناامید شدند. بیت‌کوین تاثیر فراوانی بر سایر ارزها می‌گذارد و به همین دلیل نوسانات آن می‌تواند کل بازار را تحت تاثیر قرار بدهد. 

اثر حرکت بیت‌کوین بر آلت‌کوین‌ها

با توجه به نقش اساسی و حیاتی بیت‌کوین، تمام بازار تحت تاثیر آن دچار نوسانات شدیدی می‌شوند و در نتیجه تمامی ارزها با توجه به روند بیت‌کوین تغییر می‌کنند. هنگامی دامیننس بیت‌کوین افزایش پیدا می‌کند، ارزش آلت‌کوین‌ها افت می‌کند و سرمایه‌گذاران تمایل بیشتری به خرید بیت‌کوین دارند. 

در مقابل هنگامی که Dominance بیت‌کوین کاهش پیدا می‌کند احتمال صعود آلت‌کوین‌ها بیشتر می‌شود و احتمال وقوع آلت سیزن نیز وجود دارد. در واقع سرمایه‌گذاران امید به رشد سایر آلت‌کوین‌ها دارند و نقدینگی به سمت پروژه‌ها سرازیر می‌شود. 

نقش دامیننس بیت کوین در بازار 

افزایش دامیننس بیت کوین احتیاط معامله‌گران را نشان می‌دهد که سمت دارایی کم‌ریسکی مانند بیت‌کوین می‌روند. بیت‌کوین مانند سایر آلت‌کوین‌ها دچار نوسانات شدید نمی‌شود و ثبات قیمتی بهتری دارند. همچنین بیت‌کوین هرگز اسکم نمی‌شود اما پروژه‌های نوپا احتمال اسکم شدن و حذف شدن از صرافی‌های ارز دیجیتال را دارند. 

بنابراین افت دامیننس، تمایل معامله‌گرانی همچون تریدرهای سیگنال نوبیتکس به ریسک بیشتر را نشان می‌دهد تا بتوانند سود بالاتری را به دست آورند. آلت‌ کوین‌ها در این بازه می‌توانند افزایش قیمت بیشتری را تجربه کنند و در نتیجه احتمال وقوع آلت سیزن نیز وجود دارد.

دامیننس‌های کدام ارزها بیشتر مورد توجه قرار دارد؟ 

دامیننس‌های کدام ارزها بیشتر مورد توجه قرار دارد؟ 

می‌توان گفت که تمام ارزها دامیننس دارند و به طور جداگانه می‌توان آن را بررسی کرد. اما برای معامله‌گران ‌ها اهمیت بالاتری دارند و از طریق آن می‌توانند ارزش نسبی بازار را به خوبی بسنجند. در ادامه این ارزها را بیشتر بررسی می‌کنیم. 

دامیننس بیت کوین

Dominance بیت کوین مهم‌ترین شاخص بازار کریپتوست که نسبت به سایر ارزها سنجش آن ارزش و اهمیت بالاتری دارد. همچنین شاخصی برای رشد و نزول بازار محسوب می‌شود که کاهش و افزایش آن می‌تواند رفتار معامله‌گران را پیشبینی کند و جریان نقدینگی را به خوبی مشخص می‌کند. 

دامیننس اتریوم 

از  دیگر ارزهایی که مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد، اتریوم است که دومین ارز دیجیتال بزرگ بازار است؛ خالق این رمزارز ویتالیک بوترین میباشد. اتریوم شاخصی جذاب برای سایر آلت‌کوین‌هاست تا حرکت سایر آلت‌کوین‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. این شبکه جذاب بستری مناسب برای جذب نقدینگی در قراردادهای هوشمند، دیفا و… است. 

دامیننس تتر 

تتر یکی دیگر از استیبل‌ کوین‌های بازار است که به نقدینگی فراوانی را جذب می‌کند و هنگام افزایش آن می‌توان تمایل سرمایه‌گذاران به حفظ ارزش دارایی را تشخیص داد. از این طریق سرمایه‌گذاران ریسک کمتری را در معاملات خود می‌پذیرند و نگران افت سایر آلت‌کوین‌ها در بازار هستند. 

شاخص‌های مشابه Dominance

شاخص‌های متعددی در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد که معامله‌گران با بررسی آن می‌توانند روند را بهتر درک و پیشبینی کنند. در ادامه با این شاخص‌ها و کاربرد آن بیشتر آشنا می‌شویم. 

شاخص‌ها کاربردها و ویژگی‌ها
شاخص آلت سیزن تشخیص روند نقدینگی و شروع دوران رشد آلت‌کوین‌ها
شاخص ترس و طمع نمایانگر احساسات حاکم بر بازار بین ترس و طمع 
شاخص حجم معاملات تشخیص سهم بیشتر یک ارز دیجیتال نسبت به کل حجم معاملات بازار
شاخص تسلط ‌ها نسبت به سایر آلت‌ کوین‌های بازار
شاخص نسبت آلت‌کوین‌ها به بیت کوین  حرکت نقدینگی از سمت بیت‌کوین به سمت سایر ارزهای دیجیتال در بازار

سوالات متداول 

۱. دامیننس بیت‌کوین به چه معناست؟ 

به ارزش و سهم بیت‌کوین نسبت به ارزش کل بازار Dominance گفته می‌شود. 

۲. رابطه Dominance با قیمت بیت‌کوین چیست؟

با افزایش قیمت بیت‌کوین سرمایه بیشتری جذب آن می‌شود و در نتیجه Dominance هم افزایش می‌یابد و با کاهش قیمت بیت‌کوین، دامیننس آن نیز کاهش پیدا می‌کند.

۳. Dominance کدام ارزها بیشترین ارزش را دارد؟ 

دامیننس بیت‌کوین، اتریوم و تتر بالاترین ارزش را از ارزش کل بازار کریپتو به خود اختصاص دادند. 

۴. چه موقع آلت‌سیزن می‌شود؟ 

هنگامی که ارزش دامیننس افت می‌کند در واقع نقدینگی به سمت آلت‌کوین‌ها می‌رود و احتمال وقوع آلت‌سیزن وجود دارد. 

سخن آخر 

اگر شما هم در بازار کریپتو فعالیت می‌کنید حتما به روند دامیننس دقت کنید تا بتوانید احتمال صعود و نزول بازار را پیشبینی کنید. ارزهای بازار با توجه به روند بیت‌کوین موقعیتشان تغییر می‌کند و با افزایش و کاهش روند Dominance سایر ارزهای بازار کاهش یا افزایش می‌یابند.

در واقع هنگامی که نقدینگی به سمت بیت‌کوین می‌آید، سایر آلت‌کوین‌ها رشد چندانی نمی‌کنند و هنگامی که نقدینگی از بیت‌کوین خارج می‌شود احتمال دارد که به سمت سایر آلت‌کوین‌ها حرکت می‌کند و موجب رشد بیشتر سایر ارزهای دیجیتال شود.

مطالب مشابه

بلاک چین تکنولوژی پیشرفته‌ای به شمار می‌رود که از بلاک‌های متعدد تشکیل شده است؛ این...

میکر (Maker) و تیکر (Taker) از جمله اصطلاحات رایج بازار ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود؛...

در بازار ارزهای دیجیتال دامیننس (Dominance) نقش بسزایی دارد و معامله‌گران حتما چارت آن را...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 روز
24 ساعت
00 دقیقه
00 ثانیه

مهلت مانده تا اتمام تخفیف ویژه

مهلت مانده تا اتمام تخفیف ویژه

0 روز
24 ساعت
00 دقیقه
00 ثانیه